Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slayer

Hultsfred (fredag): Slayer Betyg: 3

Annons
Om Slipknot behöver plundra Buttricks för att skrämma hårdrocksynglingarna klarar sig Slayer-veteranen Kerry King alldeles utmärkt på egen hand. Med den rakade skallen och armarna fulltattade, gubbigt bister uppsyn och decimeterlångt bockfotskägg ser han ond ut. Väldigt ond. För säkerhets skull, knappats i ordets rätta bemärkelse, har han en rejäl båtkätting hängandes längs skinnbrallorna. Så ska det vara om man spelar i ett band som influerat generationer av metallbrutalitet.
Däremot ser sångaren Tom Araya bara mer och mer from ut i sitt gråsprängda The Band-skägg. Och vad värre är, han är tyvärr inte alls lika entusiastisk och engagerad som förr. Han ser snarare trött ut. Lite blasé.
Och med det blir Slayers framträdande ett av de sämsta på svensk mark. Inte dåligt, men bandet har definitivt låtit piggare och sett betydligt mer roade ut över att få möta den som alltid sektlojala publiken.
Tur då att Slayer har använt de senaste drygt 20 åren åt att komponera några att hårdmetallens mest klassiska milstolpar. De gör jobbet åt Slayer den här kvällen. Framför allt härliga godbitar som South of heaven, Post mortem, Dead skin mask och Haunting the chapel-dängan Chemical Warfare.
Att Tom Araya bara lyckas få till sin karaktäristiska hårhelikopter i den grymma finalen Angel of death är oroväckande. Och definitivt en fingervisning om att Slayer har gjort betydligt bättre ifrån sig än så här.

Mer läsning

Annons