Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slipknot

/

Hultsfred, Hawaii (torsdag): Slipknot

Annons
Tänk att en Pinocchio-näbb, lite järnskrot och några husmorslagade Orcher-masker kan göra mirakel för ett band. De maskerade våldsmännen i amerikanska Slipknot ser verkligen livsfarliga ut. Så illavarslande att den stackars kameraman som försöker ta ett kliv för långt in på scenen, förstår
medlemmarnas bestämda tillrättavisning direkt. Han viker sig omedelbart. Man tjafsar inte.
Nu är det inte bara den skruvade underjordsimagen som Slipknot vinner på. Låtar som Before I forget, Heretic anthem, Duality och genombrottet Wait and bleed blir en stilsäker inledning på årets hårdrocksinvasion på Hultsfred.
Hårt, tajt och en freakshow deluxe.
Utöver det starka materialet har bandet den paradoxalt trevlige familjeledaren Corey Taylor. Sångaren behöver bara antyda djävulstecknet för att en absurt stor hårdrocksmassa ska göra allt för bandet. Verkligen allt.
När publiken saluterar sina hjältar med gymnastisk övning som bäst beskrivs som en skruvad hårdrocksversion av små groderna, är det få som skolkar. Hade inte funkat på pensionärsfestivalen Sweden Rock förra helgen.
Slipknot har tyvärr fått lämna sin clown hemma, och det finns stunder då medlemmarna tappar både engagemang och aggressivitet. Inte ofta, men det märks med bara en dryg timmes scentid.

Mer läsning

Annons