Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet förstör en bra skräckis

/
  • Kate Hudson stars as Caroline, a live-in nurse who stumbles upon a secret in the foreboding mansion of her employer in the contemporary supernatural thriller The Skeleton Key.

Filmstaden: Skeleton key Regi: Iain Softley I rollerna: Kate Hudson, Gena Rowland, John Hurt, Peter Sarsgaard, Joy Bryant, med flera

Annons
Caroline Ellis (Hudson) arbetar som sköterska på ett ålderdomshem. Hon börjar sakta men säkert tröttna på den affärsmässiga inställningen hemmet har till patienterna, och bestämmer sig för att ta ett jobb där hon ska sköta om en gammal man (Hurt) som är förlamad efter en stroke. Mannens fru Violet (Rowland) bor också i huset och hon ger Caroline en huvudnyckel som kan öppna alla dörrar i huset utom en. På vinden finns nämligen ett rum, i vilket det påstås att det tjänstefolk som tidigare levde i huset utövat svart magi. Caroline som är en saklig ung dam vägrar tro på skrock och myter, men när hon börjar höra konstiga ljud från vinden tvingas hon inse att vissa saker inte har en naturlig förklaring.
Filmen börjar väldigt bra. Särskilt skrämmande är den inte, men Hudson gör ett bra jobb i huvudrollen trots att det är hennes första film i genren. Den vanligtvis så rara Gena Rowland har nog aldrig varit så läskig och John Hurt, som har en halv replik, är riktigt trovärdig som den handikappade mannen. Manuset är hyfsat ända fram till slutscenerna som gör att hela filmen faller pladask. Tyvärr. Det kunde ha blivit en riktigt bra skräckfilm.

Mer läsning

Annons