Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smal musik vill få bredare publik genom nätet

Annons
Skivdistributören CDA ansöker om 2,5 miljoner kronor av kulturdepartementet för att bygga upp en musikportal för smal musik på nätet, skriver Sydsvenskan. Enligt CDA:s vd Christer Lundblad säljer svensk konstmusik, jazz och folkmusik för dåligt i dag. Genom att erbjuda musiken för försäljning via en egen nätportal skulle den kunna nå fler kunder. Man hoppas framför allt kunna nå en yngre målgrupp. Blir ansökan beviljad ska den digitaliserade musiken också vara gratis för skolor och utbildningar. CDA vill i så fall att pengarna tas ur den pott regeringen har avsatt för arbetslösa akademiker.

- För att lägga upp portalen behövs systemvetare, programmerare och jurister som ska hantera alla upphovsrättsliga frågor, säger Christer Lundblad.

Håkan Lagerqvist, vd för skivbolagsjätten Naxos, är dock kritisk till idén och menar att det är bättre att samarbeta med iTunes om man vill nå de unga. Han ifrågasätter också om musik som efterfrågas av så få är berättigat till så stort statligt stöd. (PM)

Mer läsning

Annons