Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soft eyes - projektet som bara växer

/
  • Tillsammans med Marit Bergmans trummis Linda Hörnqvist och Concretes gitarrist Daniel Värjö gör My Orchards frontman Johan Sigerud (till höger) vemodig pop. Ikväll spelar de på Pipelines onsdagscafé. Dock utan Linda Hörnqvist, som ersätts av en trummaskin.

Avslappnade men långt ifrån handlingsförlamade. Bara två månader efter debutalbumet släpper sundsvallskillen Johan Sigerud och hans Soft Eyes en ny miniplatta.

Annons
Tillsammans med Marit Bergmans trummis Linda Hörnqvist och Concretes gitarrist Daniel Värjö gör My Orchards frontman Johan Sigerud vemodig pop. Soft Eyes musik vill de ska kännas enkel och intim.
Första plattan Lets dance to our own Beats kom i september och spelades in i omgångar under en period av ett och ett halvt år.
Allt är inspelat på en rullbandare med åtta kanaler. Det har gjort att vi hela tiden fått välja bort saker och i stället koncentrera oss på det som varit viktigast, säger Johan Sigerud, sång och gitarr.

Händer mycket
Soft Eyes föddes redan när Johan Sigerud flyttade från Sundsvall för åtta år sedan. Eller åtminstone fröet till det. My Orchard gjorde några spelningar med Candysuck där Daniel Värjö spelade. De pratade om att göra något ihop och sedan dess har de jobbat med projektet, sporadiskt.
Nu verkar det hända mycket på en gång. Debutskivan får redan ett syskon med en miniplatta från skivbolaget Fence, som en del i Picket Fence Series. Där har bandet samlat överblivet material från debuten, nån helt osläppt låt och lite gammal skåpmat.
Soft Eyes har precis avslutat en intensiv turnévecka med spelningar i allt från Oslo till Kalmar. Med sig har de haft det kanadensiska bandet The Russian Futurists, ett band som Johan lärde känna för två år sedan när han bokade dem på sin klubb.
Fast det är bara en slump. Vi har samma bokningsbolag och de parade ihop oss med varandra. Men det är kul att åka med några man känner, säger Johan Sigerud.

Pusslande
Hittills har ett pusslande med datum oftast räckt för att få Soft Eyes att fungera utöver medlemmarnas andra band. Även om det ibland har varit tufft.
Det var lite jobbigt när Marit Bergman var ute så mycket eftersom Daniel spelar gitarr där också. Men det har oftast gått att lösa. Ibland har Daniel spelat med Soft Eyes i stället medan Marit Bergman tagit in någon annan på gitarr, säger Johan Sigerud.
En lösning har varit att inte alltid åka som fullt band. På plattan kompletterar Linda Hörnqvist en trummaskin och när hon inte har möjlighet att följa med anpassar killarna materialet och åker som duo. Som under förra veckans turné och kvällens besök på Onsdagscafét.
Ju fler man är desto mer hänsyn måste man ta. Det blir lite mer uppsluppet när vi spelar som duo, säger han.
Senast Johan var i Sundsvall och spelade gjorde han det själv. Som uppvärmare på Leif Karates releaseparty. Och med band var det ännu längre sedan, då med My Orchard på förförra Gatufesten.
Det var väl inte de bästa förutsättningarna. Det regnade och vi spelade på en jättestor scen. Det är ju svårt att pumpa upp stadiumkänslan, när man inte ens brukar ha den. Det blir nog trevligare i kväll, säger Johan Sigerud.
Framtiden ser hektisk ut för Johans del. My Orchard har samlat på sig massor av låtar och till sommaren är tanken att de ska bli en ny platta. Innan dess ska sångaren åka till Barcelona.
Jag åker dit under våren för att komma bort lite och få nya idéer. Dessutom ska jag snart börja på ett än så länge hemligt projekt. Det ska få ta precis hur mycket tid som helst.

Mer läsning

Annons