Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solen skiner på The Sunshine

Pelle Tamleth flyttade till Stockholm och bildade bandet the Sunshine. Nu är gruppen aktuella med ännu en singel som spelas flitigt på radion. Längre fram i sommar kommer dessutom debutalbumet.

Annons
Pelle Tamleth är Sundsvallsbo i grund och botten Han bodde i Sundsvall under 19 år och gick bland annat på Hedbergska, men flyttade till Stockholm år 2000 för att följa kärlekens väg. I huvudstaden har han studerat, men framförallt tillsammans med kompisen Nalle Karlsson bildat the Sunshine.
Efterhand har medlemsantalet utökats med vänner till nuvarande fem personer.
Bandet fick väl inte det jättelyft som jag förväntade mig. Vi har varit tvungna att jobba underifrån och spelat på alla möjliga platser, säger Pelle Tamleth.
Men ett skivkontrakt med Groover recordings förändrade allt. Första singeln Sabotage med b-sidan Love är en kärleksfull dubbelmacka som samlar tempot hos Tamla Motown samt the Clash mer skramliga sida och uppdaterar kompotten
för att vara anpassad till vår samtid.
Vi är tre personer som skriver låtarna med ganska olika influenser. Men förhoppningsvis märks det inte vad vi lyssnat på i vår egen musik för det skulle vara tråkigt, säger Pelle Tamleth The Sunshines debutalbum beräknas kommer någon gång i augusti, men redan i början av juni släpps bandets andra singel She´s my television. En perfekt radiohit där Pelle Tamleths sång paras ihop med skånska soultjejen Paulines något kraftfullare röstkapacitet.
Spänst och nyanser
Pelle Tamleth berättar att the Sunshine vill visa upp en spänst och flera nyanser av bandets musik i och med de två singelsläppen. Sådana tendenser ska även återfinnas på det kommande albumet.
Vi har hållit på med plattan i två år så den är genomarbetad om inte annat, säger Pelle Tamleth.
Innan debutalbumet går det dock även att höra the Sunshine på samlingsalbumet Jeans & Cover. En skiva som ges ut av the Sunshines skivbolag Groover recordings. På skivan tolkar the Sunshine Velvet Undergrounds komposition Who loves the Sun på ett hedervärt sätt. Dessutom ett ironisk och därmed väldigt roligt val av låt att göra cover på, förutsatt att man orkar tänka ett varv till. Jeans & Cover ges ut av the Sunshines skivbolag Groover recordings, där koppling uppåt landet även finns, då de drivande krafterna bakom bolaget kommer Härnösand.
Vi har fått någon slags indiestämpel eftersom vi ligger på det här lilla bolaget, säger Pelle Tamleth

Succé i Estland
Men om det nu är så att the Sunshine måste dras med det förlegade ordet indie i Sverige så ter det sig troligtvis annorlunda i Estland. The Sunshine har nämligen besökt landet för att spela live och togs där emot med öppna armar.
På Estland är det liksom ingen som har den inriktning som vi har rent musikaliskt, berättar Pelle Tamleth.
Och det är som ett liveband the Sunshine har skapat ett rykte runtomkring sig.
Framförallt så har vi kunnat spela mer tillsammans så vi har blivit ännu ättre. En skiva är ju väldigt statisk och om tre år känns det kanske som om den är väldigt dålig. Men live blir man bättre för varje dag som går, säger Pelle Tamleth.
Så saker och ting börjar röra på sig för the Sunshine. Bandets singellåtar spelas flitigt på Studentradion samt P5 och Pelle Tamleth säger sig vara nöjd med den väg som utveckling tagit.
Numera har jag släppt allt ansvar till vårt bokningsbolag. Det blev helt enkelt för mycket när man var tvungen att försöka sälja sig själv till arrangörer. Sen var det nog inte så bra att jag sköta allt sånt. Jag kan ju tänka mig att spela gratis, men de andra i bandet skulle nog inte bli så glada då, säger Pelle Tamleth.

Mer läsning

Annons