Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som 14-åring började Kristian Persson skapa musik

Som 14-åring började Kristian Persson skapa musik. Hip hop var då, liksom nu det självklara valet. Under artistnamnet Phenomenal släpper han snart sitt debutalbum och ikväll uppträder han på klubben S5.

Annons
Det är mycket ståhej runtomkring skivaktuella Sundsvallsartister för tillfället. Men en lokal artist som inte gjort så mycket väsen om sig är Phenomenal, eller Kristian Persson som han egentligen heter. Debutskivan Evig inspiration kommer någon gång i april, även om ett säkert releasedatum ännu inte är satt.
Skivan handlar om mitt eget liv och mina tankar. Att man bara lever en gång och inte ska tveka en sekund, säger Kristian Persson.
Kristian Persson började med musik och hip hop i samband med att hans mamma gick bort. Genom att skriva texter kunde han bearbeta sorgen.
Jag skrev låten Ständigt i min tankar för att hedra min mamma. Genom musiken kan man uttrycka sig. Mår man dåligt så mår man bättre efter att man skrivit. Musiken är som en egen dagbok, säger Kristian Persson.
Arbetet med skivan Evig inspiration påbörjades 2003 och Kristian Persson har gjort allt på egen hand. Skivbolaget Payperbag Records, med säte i Stockholm, är dock de som får äran att släppa skivan.
De har ett bra kontrakt som jag känner mig trygg med. Man kan lämna skivbolaget när man vill, så jag är inte fast.
Under intervjun plockar Kristian fram sin mobiltelefon och spelar upp en av låtarna från det kommande albumet. Det låter både spännande och inspirerat. Med på skivan kommer det dessutom att finnas ett gäng gäster. Men huvudpersonen vill inte avslöja vilka de är.
Det är kul att hålla det hemligt. Men jag kan säga att de enligt mig är bland de största hiphopartisterna i landet och de kommer ta Sverige med storm.
Alla tolv låtarna på Evig inspiration är rappade och sjungna på svenska. Ett val som var självklart för Kristian.
Svenska är mitt modersmål och jag hanterar det bäst, konstaterar Kristian Persson.
På kvällens konsert kommer Phenomenal att bjuda på nästan alla låtarna från den kommande skivan. Förband är Aristobratz och DJ Confuze vänder skivor.

Mer läsning

Annons