Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarfilm spelas in på Alnö

/

Under tisdagen inleddes inspelningarna av dramakomedin Bitchkram, av teamet bakom succéfilmen "I rymden finns inga känslor". Den spelas in i Sundsvall, och igår befann sig filmteamet på Alnö för att filma de första scenerna.

Annons

Filmen Bitchkram handlar om den uttrycksfulla tjejen Kristin (spelad av Linda Molin) som drömmer om att resa till New York efter studenten, för att lämna småstaden bakom sig. Hon hajpar sin egen resa och ska dessutom skriva krönikor för den lokala tidningen. Men dagen efter studentfesten missar hon planet och hamnar hos den lite speciella och märkliga Andrea (Fanny Ketter), som bor ute på landet tillsammans med sina två bröder. Där fortsätter hon att skriva krönikor från drömmarnas New York, tills verkligheten till slut börjar tränga sig på.

Filmen regisseras av Andreas Öhman som även har skrivit manus tillsammans med Jonathan Sjöberg. Filmen produceras också av Bonnie Skoog Feeney - samma trio som gjorde "I rymden finns inga känslor".

– Det är väldigt många idag som drömmer om att åka till exempelvis Paris, Berlin eller New York. Problemet som unga har idag är att man har så otroligt många valmöjligheter. Världen har aldrig varit så liten som nu, eftersom allt är så nära till hands, berättar regissören Andreas Öhman.

Hur bestämde ni er för att filma i Sundsvall?

– Jag har en god relation med Scenkonstbolaget, och kommer ursprungligen från Kramfors. "I rymden finns inga känslor" spelades in i Kramfors, Sollefteå och Sundsvall. Och när det nu handlar om en lite större stad, blev det naturligt Sundsvall.

Huvudrollerna spelas av Linda Molin och Fanny Ketter, som har synts i "Apflickorna" (2011) respektive "Vid vintergatans slut" (2010). Det här är första gången de två unga skådespelerskorna jobbar tillsammans - men det har inte varit något problem att komma överens.

– Man delar en så stor grej med varandra, och får mycket gemensamt snabbt. Då är det lätt att bli vänner, säger Linda Molin.

– Vid vissa inspelningar är man ensam tonåring bland en massa vuxna. Nu har vi bara varandra, så vi har inget val, säger Fanny Ketter och båda skrattar.

– Det blir också en genuint bra stämning eftersom alla i teamet är så pass unga. Det har inte hamnat i någon hierarki och ingen har byggt upp något stort ego. Alla vill det bästa för filmen, säger Linda Molin.

Mer läsning

Annons