Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftig tillväxt för Dice

Det svenska spelutvecklingsbolaget Dice, bolaget bakom dataspelen i Battlefield-serien, fortsätter att växa rejält, visar årsredovisningen som nyligen blev klar. Dice omsatte 917 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret, som sträckte sig till och med mars i år, jämfört med 799 miljoner kronor året före.(TT)

Annons

Läs också: Dice grundare: "Vill bygga något nytt"

Det svenska spelutvecklingsbolaget Dice, bolaget bakom dataspelen i Battlefield-serien, fortsätter att växa rejält, visar årsredovisningen som nyligen blev klar.

Dice omsatte 917 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret, som sträckte sig till och med mars i år, jämfört med 799 miljoner kronor året före. Sedan 2012 har omsättningen ökat med över 70 procent.

Bolaget, som är den största arbetsgivaren i den svenska dataspelsbranschen, redovisar en vinst efter finansnetto på 66 miljoner kronor. Året före var vinsten 59 miljoner kronor. Medelantalet anställda uppgick under räkenskapsåret till 560 personer.

Dice ingår i den amerikanska speljätten Electronic Arts och vinstmarginalen för det svenska bolaget styrs av avtal om internprissättning.

Mer läsning

Annons