Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelkrönika

Min sambo är en Wowoholic

Annons
Läste Katerina Janouch fantastiska bok Anhörig i veckan, den som handlar om hur hon i flera år levt tillsammans med en alkoholist och om hur hon uthärdade den fasansfulla vardagen.
Obehagligt nog kände jag även igen mig i hennes situation.
Nej, min sambo dricker inte för mycket, inte heller missbrukar han droger eller ens röker. Hans stora last är World of Warcraft.
Han är, som jag brukar kalla det, Wowoholic, och det är han långt ifrån ensam om.
I helgen hade han fått några enkla hushållssysslor att sköta under dagen när jag själv var på jobbet. Badrummet skulle städas, rum skulle dammsugas och konsoler skulle packas upp. Rätt lättsamt och inte heller alltför tidskrävande.
Ringer från jobbet under dagen för att höra hur arbetet fortlöper, det borde trots allt vara färdigt och någon bonusstädning kanske till och med är påbörjad? Måhända plockar han saker i klädkammaren?
"Hej, det är jag, hur går det med badrummet, är du färdig?"
"Ehh, näää, jag gör Gnomeregan idag"
"Men konsolerna då, har du packat upp dem?"
"... Ehh... jag ska...sen....".
Klick.
När jag kommer hem från jobbet är badrummet slarvigt fixat och resten av uppgifterna glömda. Uppdrag i påhittade dvärgbyar gick uppenbarligen före. Under söndagen upprepades exakt samma procedur, det vill säga hushållsarbeten som blivit utbytta mot World of Warcraft, och det är inte för inte som jag börjar känna mig som en stackars anhörig.
Men i och för sig, vem är jag att klaga? Som så många andra har jag förbisett alla andra spel, alla andra människor och alla andra hobbys för att leka i Blizzards fantasyvärld istället.
Nyligen betalade jag en halvårsavgift för att min favoritkaraktär Siv inte ska dö. Detta trots att jag kunde ha startat en ny karaktär på sambons konto och då sluppit betala 600 kronor. Men tanken på Sivs plötsliga död blev för svår och jag hostade upp pengarna. När man är en Wowoholic får saker kosta det det kostar. I slutändan är det ändå billigare än att hänga på krogen flera dagar i veckan.
Så, det kanske inte är så farligt att sambon är Wowoholic ändå. Eller att jag själv är det. Det finns trots allt många värre missbruk att vara slav under. Men ändå...är det någon som vet ett bra behandlingshem för World of Warcraft slavar?
Gärna i närheten av Ironforge, Kharanos och Loch Modan. Eller just ja, ett som ligger i en verklig stad är kanske att föredra.

Mer läsning

Annons