Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelkrönika

Spelen skapar vill ha-begär

Annons
Visst är det en mysig känsla att gå och vänta på något. Ungefär som en utdragen dagen för doppardagen då presenterna under julgranen hånler inbjudande. Se men inte röra.
Och ser gör vi. Och läser. Och suktar. Och VÄNTAR.
Det finns så många spel som jag så gärna vill sätta tänderna i. Vissa som kommer ganska snart, och vissa som dröjer alldeles för länge. Det är de här guldklimparna som lyser upp på den tighta spelmarknaden, de små ädelstenarna som verkligen tål att väntas på.
Det är nästan lika spännande att vänta på att ett riktigt bra spel som att faktiskt spela det när det kommer. Man bygger upp förväntningar, läser nyheter, tittar på skärmdumpar och diskuterar med vänner.
Framöver kommer det verkligen några riktiga godbitar, både uppföljare och expansioner.
Jag kan gissa att många exempelvis ser fram emot expansionen som ska släppas till World of Warcraft.
När är det ingen som vet, men ändå är förväntningarna redan skyhöga. Två nya raser, tio extra levels, nya platser och hundratals nya uppdrag delar som, om Blizzard spelar sina kort rätt, kan höja ett av världens mest spelade spel ännu mer.
Redan innan expansionen verkligen annonserades florerade det rykten om den. I många forum har det spekulerats om vad en eventuell expansion skulle kunna innehålla. Nu när vi vet att den kommer sitter många spända av förväntan och planerar redan strategier för hur man ska spela.
Och det finns fler exempel. Det kommer en hel del uppföljare framöver som många ser fram emot. Elders Scrolls fyra: Oblivion är en som är ganska nära förestående. De första delarna i serien har fängslat människor över hela världen med sina enorma världar, oändliga vägskäl och den fria historien. Jag kan gissa att tungan kommer att hänga utanför många munnar innan denna uppföljare landat i hyllorna.
Jag tycker att det är fascinerande att ett spel kan skapa en sådan längtan. Det bevisar verkligen att spelutvecklarna har lyckats. För det finns verkligen många riktigt bra spel. Men det är inte alla som skapar ett "jag-måste-ha-uppföljaren-begär".
Det finns också spel som har blivit sådana klassiker att alla som fortfarande spelar det bara går och hoppas på att det ska annonseras en uppföljare. Jag vet inte hur länge det har ryktats om att det ska komma ett StarCraft 2. Kanske blir det så att Blizzard helt enkelt blir tvungna att skapa en uppföljare vare sig det var tänkt så från början eller inte, för att efterfrågan redan är så stor.

Personligen har jag börjat med en julklappslista som kanske införlivas till fullo om ett par år. Gör en du också!
1.Expansionen till World of Warcraft inget datum fastställt.
2.Uppföljaren till Never Winter Nights kommer i början av 2006
3.Oblivion Elder scrolls fyra - kommer 2 december 2005
4.Unreal Tournament 2007 kommer under 2006
5.Lord of The rings online kommer under 2006

Mer läsning

Annons