Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelrecension: Call of Duty 2

/

Call of Duty 2 PC

Annons
Bland alla de spel som handlat om Andra Världskriget har Call of Duty varit ett av de mer utmärkande. Två år efter den första versionen kommer nu en efterlängtad tvåa. Som helt nybakad soldat kastas du in i intensiva strider. Startplatsen är det -30 grader kalla forna Sovjetunionen och året är 1941. Därifrån tar du dig igenom 27 olika uppdrag i olika miljöer grundade på viktiga händelser under kriget, bland annat välkända D-dagen.
Call of Duty 2 är allt som oftast väldigt intensivt med kulor som viner runt huvudet på dig och dina medspelare. Det är mycket huka ducka kasta granat och skjuta villt som gäller och spelet är på så sätt ganska likt ettan. Men som sig bör är grafiken bättre än för två år
sedan. Röken från granaterna och elden ser riktigt bra ut och miljöerna är välgjorda. Det är svårt att inte ryckas med av intensiteten i Call of Duty 2. Den välutvecklade AI:n gör att fienderna känns påtagligt verkliga och de anpassar sig efter de omständigheter som uppstår.
Det var länge sedan jag sögs in i ett spel så här snabbt och jag är kräsen när det kommer till skildringar av Andra Världskriget. Det här är riktigt bra och i och med multiplayerfunktionen kommer det att leva länge.
Betyg 4
Emmy Zettergren-Lindkvist

Mer läsning

Annons