Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sport på spel slår verklighet och tv

/

Sport är inte bäst på tv eller ens i verkligheten. Sport är istället nästan alltid bäst i spelbar form. Här är fyra bra alternativ till ett friluftigt sportlov i hemmets trygga vrå.

Annons

Läs också: Krönika: Verkligheten är överträffad

Tennis

Världens allra första tv-spelssport, det var förmodligen tennis. Alternativt pingis. Det låg, för att vara snäll, i betraktarens öga vad de två vita strecken på den svarta bakgrunden i Pong egentligen var för någonting. Men klart var att spelaren studsade en boll mellan dem på klassiskt tennismaner. Och efter det har det puttrat på. Vi ser seriösa och realistiska tennisspel varvat med lättsammare varianter signerat Nintendo där välbekanta ansikten möts över nätet. Det var roligt redan på Pongs tid, men det är ännu roligare idag.

Tips: Virtua Tennis 4 (Xbox 360, Playstation 3)

Ishockey

Precis som för tennisen har den digitala ishockeyn varit med länge och bara blivit bättre och bättre. Förutom snyggare grafik och fler spellägen är det idag också ett annat tänk som gäller. Där man tidigare snudd på behövde passa i sidled innan ett direktskott för att göra mål kan man idag möta en målvakt som har en dålig eller fantastisk dag, precis som i verkligheten. En stor nyhet med NHL numera är dessutom att även slagsmålsdelarna fått sig ett uppsving.

Tips: NHL15 (samtliga format)

Fotboll

Till skillnad från NHL har fotbollsgenren haft betydligt större konkurrens vilket har trissat fram utvecklingen ordentligt. Dagens Fifa är inte bara en fröjd för ögat utan även för spelsinnet. Trots att den allsvenska premiären närmar sig är det fortfarande ett bra tag kvar tills det går att spela fotboll ute på riktigt. Då tycker jag att Fifa är ett utmärkt substitut.

Tips: Fifa15 (samtliga format)

Skateboard

Det räcker med att spela Tony Hawk eller Skate i fem minuter för att förstå dess fördelar jämfört med verkligheten. Här är skadorna främst tv-spelstumme snarare än benbrott, skrubbsår på ben och allt annat som verklighetens extremsport ofta förknippas med. Dessutom är det faktiskt bra mycket enklare att göra en 360 digitalt än ute på rampen.

Tips: Skate 3 (Xbox 360, PS3)

Mer läsning

Annons