Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportankare och schlagervinnare leder Melodifestivalen

Han har lugnet. Hon har erfarenheten. När sportprofilen Micke Leijnegard och sångerskan Kayo tar hand om programledarskapet i Melodifestivalen på lördag litar de på varandras erfarenheter.

Annons
Tv-sportens profil Micke Leijnegard läste upp Umeå-juryns utslag under Melodifestivalen 2002. Samma år tog Kayos grupp Afro-Dite hem segern i den svenska finalen med discodängan \"Never let it go\". Så trots att Växjös programledarduo Kayo och Micke Leijnegard knappt känner varann har de i alla fall detta gemensamt när de ställer sig på Tipshallens scen på lördag.
Humorn också ska det visa sig.
- Kayo är vidrig som människa medan jag är underbar. Så vi är varandras motpoler kan man säga, säger Micke Leijnegard leende och möts av mycket skratt från Kayo, eller Kayode Shekoni, som hon egentligen heter.
Micke Leijnegard är vanligtvis ett välkänt ansikte för de sportintresserade genom SVT:s tv-sporten. Kayo har en bakgrund som bland annat schlagervinnande sångerska, reseledare, modell och skådespelare och är dessutom utbildad discjockey. På lördag tänker de dra nytta av varandras respektive erfarenheter.
- När jag blir nervös känns det skönt att ha Micke vid min sida. Han kan nog ha en lugnande inverkan på mig eftersom han är van vid tv, säger Kayo om sin nya kollega.
- Kayo är ju en riktig showdrottning och är rutinerad i de här sammanhangen. Det som slog mig var hur rutinerad hon var, hon bryr sig mycket om detaljer, säger Micke Leijnegard.
Såväl 2002 som 2003 fick Kayo uppleva Melodifestivalen inifrån med allt vad det innebär av nerver. Nu får hon träda in i en annan roll och njuter av att slippa tävlingsmomentet. Nu ser hon på tävlingen som något härligt hon aldrig vill ha ogjort - men också som något hon helst inte gör igen.
- Att vara med och att vinna är det största man kan göra i Sverige. Det svåra är att inte gå på andras förväntningar. Det gjorde jag och vi då. Det är sådana enorma förväntningar eftersom tävlingen vuxit sig så stor. När tävlingen var tråkig på 90-talet ville ingen vara med. I dag kan det vara både dåligt och total succé, säger hon.
Även om Kayo nu har lagt tävlandet bakom sig, så ställer hon upp och uppträder med Afro-Dite i pausen på lördag. I vår kommer de också att göra en del spelningar. Men någon skiva lär det inte bli i brådrasket.
- Vi vet inte om det är så lukrativt. Vi vill sjunga och det får vi göra ändå. Plattor säljer inte i dag, så då kan man lika gärna strunta i det.

Mer läsning

Annons