Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Springsteen avslutar på Hovet

Annons
Nu är det officiellt att Bruce Springsteen avslutar sin Europaturné i vår med en Sverigespelning. Den 21 maj står han på Hovet i Stockholm.


Springsteen har sitt nya 17-manna Seeger Sessions Band med sig. Det blir med andra ord mycket blues, folkmusik och gospel, lovar Springsteen i ett pressmeddelande. Springsteen ska i huvudsak basera konserterna på låtar från det kommande albumet "We shall overcome: The Seeger sessions". Det släpps i Sverige den 24 april och innehåller också en dvd och ett häfte där Springsteen själv skriver om sina tolkningar av de tretton traditionella sångerna på albumet. Alla låtarna är förknippade med folksångaren Pete Seeger. Han är en legend på sitt område och har verkat som protestsångare i USA under en stor del av 1900-talet. Han har kämpat för mänskliga rättigheter, fackligt engagemang och en bättre miljö, med mera. Hade sin storhetstid under 60-talet.

Bruce Springsteen gör scendebut med sitt nya band vid en jazz- och folkmusikfestival i New Orleans den 30 april. Efter Europaturnén, där han även spelar i Oslo den 20 maj, väntar en USA-turné. (PM)

Mer läsning

Annons