Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabila stockholmare charmade segt Sundsvall

/

Pipeline, Onsdagscafé: Café Society Ltd Betyg: 3

Annons
Det är ganska svårt att förstå.
Det för tillfället sparsamt arrangerande Pipeline bjuder på gratis rock från Stockholm och musikstaden Sundsvall visar upp sitt sämsta tryne.
Knappt 25 personer bemödar sig att leta sig ned till rockklubben. Det är en dryg fjärdedel av de snöslaskmil kvällens förmodligen magert betalda rockband bemödar sig att åka för nån halvtimme på scen.
Som en vän i publiken konstaterade: Det är så man skäms.
Jag håller med.
Under de förutsättningarna visar Café Society Ltd snabbt att de har rutin.
Inga sura miner. Inget avslaget replokalsharvande. Ingen besviken nybörjarattityd. De tre 19-åringarna håller i stället huvudena högt och bjuder helhjärtat på kompetent rock. Som ett tidigt, skränigt och busigare Hellacopters med mer liv och mindre Kiss-komplex. Eller som ett avskalat Led Zeppelin med sköna låten Spaceman.
Café Society Ltd ger ett självsäkert intryck där alla i bandet har det den minimala sättningen kräver. Inte minst sångaren Tobias Bergholm. I avslutande Phoney Generation ger han prov på ett röstregister som avslöjar att han är mer än bara en cool frontman.
Stockholmtrion är inte där än. Men det låter som att det bara är en tidsfråga innan Café Society Ltd hittar fram till ett låtmaterial som är bra nog.
Bra nog för att få bandet att äga på allvar.

Mer läsning

Annons