Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadskampen återuppstår

Annons
När TV4 i sommar återupplivar den kringresande folkfesten \"Stadskampen\" efter fyra år i malpåse ska David Hellenius och Peter Magnusson leda lekarna. För tittarna är de mest kända som humorduon i \"Hey Baberiba\" och som programledarparet i \"Idol\".


Senast det begav sig var det Sofia Wistam och Staffan Ling som ledde programmet. Hur kommer \"Stadskampen\" med er vid rodret att skilja sig från deras?

- Det är svårt att vara Sofia och Staffan. Vi kommer att försöka hitta vår egen stil. Men det är roligt med städer som tävlar mot varandra, jag tittade mycket programmet när det senast sändes, säger David Hellenius.

Riskerar ni inte att bli folkkära nu när ni gör stor familjeunderhållning?

- Jag är redo för det men kanske inte Peter, säger David Hellenius.

Många tar ju tävlingarna på blodigt allvar, passar verkligen ett flamsigt komikerpar för uppgiften?

- Vi vill att \"Stadskampen\" ska vara mer på skoj och inte så allvarsamt. Det blir det lätt när det drar ihop sig till tävling. Vi vill göra ett program som känns lättsamt, säger Peter Magnusson.

Luleå, Gävle, Karlskrona, Kalmar, Uddevalla och Linköping ska tävla. Premiär blir det i Luleå den 9 juli och de två städer som klarat sig bäst gör upp i finalen i Visby den 3 september. (PM)

Mer läsning

Annons