Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfull konsert med Sundsvalls Madrigalkör

/
  • Det bjöds på allt från julsånger till kaffe och kakor i Spegelsalen.
  • Madrigalkören var nästan farligt samstämta när de tog plats i Stadshussalongen för 27:e året i går.

Stadshussalongen: Sundsvalls Madrigalkör – I väntan på julen 2005

Annons
Betyg: 4

Anrika Madrigalkören har funnits i hela 99 år i år och i går kväll kunde Sundsvallsborna njuta av körens julkonsert på Stadshussalongen för 27:e året i rad. Precis som tidigare år blandas gammalt med nytt, traditionella psalmer med lite mindre konventionella julsånger i den vackert dekorerade Spegelsalen.
Till tonerna av Bereden väg för Herran i en lite annorlunda version tågar körens 35 medlemmar in tillsammans med dirigent Pernilla Backlund, och när de följer upp med Hosianna så står håren upp på mina armar. Madrigalkören är nästan farligt samstämmiga och framförandet är oerhört vackert. I första akten avverkas Gläns över sjö och strand, När det lider mot jul och Joy to the world, för att nämna några av de totalt tio sångerna. Dessutom får publiken göra en insats under Nu har vi ljus innan det är dags för paus med kaffe, kakor och lottdragningar.
Akt två inleds med att den skönsjungande manliga delen av kören sjunger Deck the halls, innan Hej mitt vinterland med hela kören tar vid komplett med låtsassnö ur en snökanon i miniformat och följs upp av klassiska Jul, jul strålande jul, En stjärna lyser så klart och Nu tändas tusen juleljus. Allt otroligt fint och stämningsfullt.
Ekvationen är simpel. Kaffe + kakor + Madrigalkören = en riktigt trevlig kväll.

Mer läsning

Annons