Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Star Wars Republic Commando

Xbox, PC

Annons

Det har kommit ovanligt många bra Star Wars-spel den senaste tiden. Knights of The Old Republic II var som väntat sagolikt och Lego Star Wars ser spännande ut.
Och med bättre utförande hade Star Wars Republic Commando kunnat bli en riktig höjdare. För visst verkar det intressant med ett FPS sett ur en sån där vit klonkilles ögon. Sådana som vi fick se utvecklas i den senaste filmen och som sedan kommer att gå över till väs-Vaders sida.
Nu är du alltså en sådan, och du är inte ensam. Flera okända män med sifferkombinationer istället för namn tampas vid din sida, vilket även är lite av spelets nisch. Och svaghet.
Tanken att samarbeta med andra karaktärer är god, men väldigt dåligt utförd. Det är onödigt krångligt och svårt få dina kamrater dit du vill. Ett smidigare system, som Sonic Heroes, hade varit att föredra.
En annan sak som är dåligt utförd är kontrollen. Att sikta är inte någon lätt match, och har man väl blivit bortskämd med Halo 2 och Timesplitters är det svårt att byta ner sig.
När allt stämmer är Republic Commando otroligt roligt, Star Wars-känslan finns där och det är kul att vara någonting annat än en typisk hjälte. Lite bättre utförande till uppföljaren om jag får be.

Mer läsning

Annons