Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startskottet går i Sundsvall

/
  • April Divine från Örnsköldsvik har just spelat in sin debutskiva, och är extremt sugna på att spela live. Vilket sker ikväll på Domsaga.– Det kommer att bli en riktig urladdning, lovar gitarristen Niklas Westberg.Foto: Tomas Jonsson/Norrpics

Det är fyra år sedan April Divine senast spelade live i Sundsvall. Lite mognare, lite bättre och med ett skivkontrakt i ryggen äntrar de på fredag scenen på Domsaga. – Vi är jävligt peppade att spela här igen, säger trummisen Per Karlsson.

Annons
Runt ett ljust träbord i Sidelakes studio sitter Per Karlsson, trummor, och Niklas Westberg, gitarr, som tillsammans med sångaren Joakim Åström och basisten Andreas Lundqvist utgör Örnsköldsviksbandet April Divine.
Med ett förflutet inom en rad olika genrer som punk, grunge, hårdrock, funk och jazz bildades April Divine 1998.
Eftersom vi kommer från så olika bakgrunder blir vår musik en bra blandning. Vi spelar musik som är catchy och ganska radiovänlig. Det är hårdare rock med mycket amerikanska influenser som A Perfect Circle och Foo Fighters, säger Niklas Westberg.
Efter ett antal år av spelande på klubbar och festivaler fick slutligen Sundsvallsbolaget Ninetone Records upp ögonen för April Divine. Och i januari i år skrev gruppen på det efterlängtade skivkontraktet. I sommar har bandet pendlat för fullt mellan Örnsköldsvik och Sundsvall och spelat in. 25 låtar har blivit 13. Ett betydligt hårdare jobb än de hade kunnat tro.
Vi har varit i studion hela sommaren. Knappt gått utanför dörren, men det är det värt, säger Niklas Westberg.
Skivan är klar och nu återstår bara ett antal smågrejer. Resultatet är över all förväntan.
Plattan blev så sjukt bra att vi knappt fattar att det är vi som spelar. Vi är helt unika i den här genren i Sverige. Det finns helt enkelt inga andra band i Sverige just nu som spelar som vi, säger Per Karlsson.
I dagarna släpps första singeln, Almost Famous. Och spelningen på Domsaga i Sundsvall blir startskottet för en hektiskt år med ett späckat schema och många spelningar. Att åter stå på scenen igen efter månader av harvande i studion är någonting som bandet verkligen ser fram emot. De är betydligt säkrare och mer målmedvetna nu än tidigare.
De som går och ser oss kommer inte att bli besvikna. Det kommer att bli en riktig urladdning efter många månaders slit. Vi är noga med att alltid vara väldigt tajta och samspelta och vi kommer lägga ribban högt och bjuda på något för alla. Det blir en blandning av både akustiskt och hårdare, säger Niklas Westberg.
Framtiden för April Divine ser ljus ut. Den högsta drömmen är att ta sig västerut och slå i USA. Något som inte känns alltför långt borta.
Det är sån musik som vi spelar som ligger på listorna där. Vår högsta önskan just nu är att slå igenom så vi kan leva på musiken - och så självklart att MODO vinner SM-guld, säger Per Karlsson och skrattar.

Mer läsning

Annons