Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan och Putte nya parhästar i Så ska det låta

/

Han är långhårig och spelar piano. Nej, det är inte Robert Wells. ST har träffat Stefan Gunnarsson som är ny pianist i SVT:s succéprogram Så ska det låta, tillsammans med Putte Nelsson.

Annons
Nu har Robert Wells och Anders Berglund lämnat över till tämligen okända pianisterna Stefan Gunnarsson och Putte Nelsson i SVT:s program, Så ska det låta. Den elfte säsongen beräknas sändas under våren, 2006.
ST träffade Stefan Gunnarsson på Primero i Sundsvall igår, där han ska gästspela i den nya pianobaren som har premiär 26 augusti.
Jag spelade mycket på Hoagy´s på tiden då det begav sig. Jag älskar improvisationen, spontaniteten och samspelet med gästerna i en pianobar och Hoagy´s var en av landets bästa.
Så ska det låta är en av SVT:s populäraste programserier någonsin. Första programmet sändes i januari 1997 och har alltid haft miljonpublik.
Toppnoteringen är från 11 januari 2002 då 3481000 tv-tittare såg programmet.
Stefan ser fram emot inspelningarna av den elfte säsongen, Så ska det låta, som startar i november.
Det ska verkligen bli jätteroligt eftersom jag är en lekfull musikant.
Han avslöjar också att han blev tillfrågad av SVT att vara med i Så ska det låta redan 1996, inför premiären.
Men Stefan nobbade.
På den tiden höll SVT:s nöjessatsningar inte så hög nivå. Det kändes lite mossigt, så mitt intresse var ganska svalt.
I stället fick en viss Robert Wells chansen.
Resten är svensk tv-historia.
Robert Wells har gjort ett jättebra jobb. Han är klassiskt skolad och tekniskt fulländad. Jag kommer att försöka göra min egen grej i programmet.
36-årige Stefan Gunnarsson är född i Boden, där han fortfarande bor kvar. Han har alltid livnärt sig på musiken, inte minst genom jobb i åtskilliga pianobarer. Genom åren har han turnerat med artister som Carola, Jill Johnson och Lisa Miskovsky.
Jag hoppas att min musikaliska flexibilitet bidrar till att gästerna går loss och vågar vara spontana under sändningarna, säger Stefan Gunnarsson om sitt nya uppdrag.

Magnus Wiklund
magnus.wiklund@st.nu
060-197170Mer läsning

Annons