Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stereo Starboy

Annons
We¹re not the ones you should rely on
(Never give up recording/Border)
Betyg: 3

ROCK Med drygt 32 kaxiga minuter har Stereo Starboy äntligen skivdebuterat. Inget tjafs eller inställsamt fjäsk, bara elva låtar högkoncentrerad och bredbent traktorrock. Självsäker och precis så intensiv som man hoppats på. Stereo Starboy har karvat bort den sista tunna ådran av brittisk pop och kvar blir helt enkelt rak, hård och väldigt refrängstark powerrock. Skönt att Sundsvallsbandet vågat renodla och satsa på sina bästa sidor.

Som vanligt är det lätt att bli barnsligt förtjust i Eva Kåhrströms säkra och alldeles utmärkt desperata sång. Speciellt när hon överraskar, varierar sig och bryter de återhållsamma verserna mot kraftfulla crescendon. Som när hon går från sexigt på tå till ett exalterat stampande i sista och grymma Touch me touch me. Sångerskan har originalitet, märg och skippar helt det monotona och enerverande gapande som många kollegor i genren verkar ha en förkärlek till. Befriande.

Men, det finns inga genvägar till det perfekta ljudet. Inte ens den förbi Ronny Pales Trackline Studio. Producenten har fått till ett skönt skräpigt rockbröt som överlag funkar och helt klart bidragit till att få bandet tuffare. Men jag hade väntat mig mer. Ännu tjockare ljud och att Ronny Pale fångat den livehunger som tjejerna visat upp på sistone.

Bandet låter såklart bättre än någonsin men ljudbilden känns ibland tunn och instängd. Lite onödigt och oförtjänt, men Stereo Starboys hittiga skrålmelodier är tillräckligt bra för att nå ut ändå. Joacim Persson

Mer läsning

Annons