Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stereo Starboy redo för massorna

Efter fem demoskivor är det äntligen dags för Stereo Starboy att släppa ett album. Skivan innehåller elva låtar och släpps den 30 mars. Detta firas därefter med en releasefest den 2 april på Pipeline.

Annons
Medan fotograferingen av Stereo Starboy pågår ringer Katarina Johanssons mobiltelefon; en kommande spelning i Söderhamn ska konfirmeras. På andra sidan luren undrar arrangören vad gruppen har för möjliga affischer som kan användas för att publiken ska strömma till.; Johansson berättar. För det är så det är: Stereo Starboy fixar och ordnar allt runtomkring musiken på egen hand.
Vi har inget bokningsbolag. Istället är det tre underbara människor som hjälper till med affischer, omslag och sånt. Men vi är med och bestämmer allt runtomkring, säger Mirjam Ytterström, gitarrist i bandet.
Måhända är det just därför Stereo Starboy upplevs som en konsekvent och principfast grupp. Deras enhetliga stil på scen tillsammans med en konsensus gällande kläder vid spelningar utgör en obrytbar samhörighet.
Stilen har kommit fram genom åren, liksom hur vi låter och scenkläderna. Image är viktigt, vi skiter inte i hur vi ser ut. När man ser ett band live är det tråkigt om de inte har tänkt till, säger Katarina Johansson, trummis i Stereo Starboy.
Historien om Stereo Starboy är en saga som blir lyckligare för varje dag som går. I somras bestämde Bertil Hedman sig för att starta skivbolaget Never give up records. Stereo Starboy var det första bandet som kontrakterades och känslan är nästan att bolaget enkom existerar för att Stereo Starboy skulle få möjligheten att släppa en skiva.
Skivan We´re not the ones you should rely on, som gruppen arbetat med sedan september är nu äntligen klar och redo för att släppas till massorna.
Det är den härliga livekänslan som vi vill åt, något vi jobbat med producenten Ronny Pale för att få fram säger Sara Edström, även hon gitarrist.
Det speciella med vår musik är det unika soundet. Ingen kan beskriva det och när jag hör musiken kan jag inte stå still. Det är alltid ett ben som gungar med, säger Katarina Johansson.
Skivan innehåller bra melodier som sätter sig, man vill helt enkelt nynna med, säger Mirjam Ytterström.
Platsen för vårt samtal är ett tomt Pipeline. Här har Stereo Starboy sin replokal. Under påsken har de dock fördelen att kunna nyttja klubbens scen och tillhörande ljud- och ljusanläggning. Det är även här som de skapar sin musik.
Det börjar med att gitarristerna jammar och det är de som ligger bakom vårt unika sound. De jammar alltså, vi andra hänger på och sen bygger vi ihop låtarna till det känns bra, säger Katarina Johansson.
Textmässigt är utgångspunkten lite annorlunda:
Saker som man har upplevt, hört eller tänkt plockar man fram i replokalen. Som om det har hänt något och det passar ihop med låten blir det att man skriver om det, säger sångerskan Eva Kåhrström.
En av många fördelar med att släppa en skiva är att möjligheten att spela live förbättras avsevärt. För tillfället verkar det som om Stereo Starboy ska spela på 10-12 olika klubbar under våren. Säkerligen kommer det att bli fler. Med festivaler är det dessvärre sämre.
När det gäller festivaler är det svårare att bli bokad. De har sina bokningsbolag sen tidigare och vill gå på säkra kort och som ett mindre band är det svårt. Men man får gå på kontakter, så något ska det säkert bli, säger Katarina Johansson.
Det är spelningarna, hela liveupplevelsen som Stereo Starboy vill åt. Deras rätta element är scenen. De beskriver kickarna av varandra, den gemenskap de då känner och gensvaret från publiken som enorma. Och för att fira releasen av We´re not the ones you should rely on bjuder bandet på två spelningar den 2 april: en på eftermiddagen utan åldersgräns och en senare på kvällen.
Det känns taskigt att stänga ute en viss publik bara för att det säljs öl på kvällen och måste vara åldersgräns, säger Katarina Johansson.

Mer läsning

Annons