Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stereo Starboy videoinspelning

Det borras och sågas ute i skogen vid Nolby. Men inte nog med det, det strömmar ut rock\'n\'roll ur stora högtalare också. Sundsvalls bandet Stereo Starboy spelar in sin första musikvideo nu i helgen.

Annons
Det borras och sågas ute i skogen vid Nolby. Men inte nog med det, det strömmar ut rock\'n\'roll ur stora högtalare också. Sundsvalls bandet Stereo Starboy spelar in sin första musikvideo nu i helgen.

Låten som har fått äran heter Kings and Queens från albumet We're not the ones you should rely on. Första inspelningsdagen blev inte riktigt som planerad. Rälsen som skulle bära vagnen med videokameran på blev fuktig av kvällsdaggen och vagnen började slinta.

Så idag har vi köpt grepptejp som vi ska tejpa fast på rälsen, det är sådana misstag man lär sig av, säger Johan Lehman som är en av de två regissörerna till videon.

Det är ett stort gäng som har samlats för att hjälpa till med inspelningen, allt ifrån ljustekniker till kabelansvariga. Alla är där frivilligt och den totala lönen för helgen slutar på noll kronor.

Johan visar upp den hembyggda maskinen som i filmkretsar kallas för motioncontroller. Den här apparaten gör det möjligt att ha en och samma person i bild samtidigt, undertiden kameran är i rörelse, förklarar han.

En bit längre bort hörs hjärtliga skratt. Det är när Elin Lundblad, basist i Stereo Starboy försöker vända hamburgare med en plastgaffel borta vid campinggrillen.

Nu har vi köpt så mycket mat för våra sista slantar så nu äter ni! Ropar trummisen Katarina Johansson till de som fortfarande arbetar.

De är alla väldigt nyfikna på att få spela in sin första musikvideo. Sångerskan Eva Kåhrström berättar att hon var nervös att stå inför kameran dagen innan.

- Men idag känns det som att nervositeten har lagt sig en aning, fortsätter hon.

Efter middagen är det dags att sätta igång med inspelningen.

Jon Lindroth som även han agerar regissör samlar ihop bandet och förklarar hur inspelningen ska gå till:

Ha kul när ni gör detta tjejer. Känner ni för att göra något speciellt framför kameran så gör det. Då kör vi! Ropar han och kameran börjar rulla.

Musiken dånar ut genom högtalarna. Sångerskan Eva går i takt med musiken och sjunger med i texten. Resten av bandmedlemmarna spelar frenetiskt på sina instrument och är utspridda på den bilskrot där videon utspelar sig.

Klockan 00.28 är arbetsdagen slut. 40 timmars arbete ska sedan klippas ner till en video på 3 minuter. När videon är klar är det ingen som vet säkert.

Det är mycket arbete kvar, konstaterar Johan innan den sista lampan släcks.

Text och Foto: Tomas Ohlsson

Mer läsning

Annons