Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnspäckat i årets "Rhapsody in rock"

Annons
I årets premiär av "Rhapsody in rock" gästas Wells show av Peter Jöback tillsammans med schlagerstjärnorna Shirley Clamp och Nanne Grönvall. Också med på turnén är parlamentet komikerna Henrik Hjelt och Mikael Tornving.


- Det är skönt att ta en paus som soloartist. Gemenskapen i gruppen tar lite bort den press man kan känna och i Rhapsody kan man liksom bara smälta in. Men sedan ser jag också fram emot att visa min bredd som artist och verkligen utnyttja orkestern, säger Peter Jöback.

Med på årets upplaga är också komikern Mikael Tornving och hans karaktär Rolf Nygård, senast sedd i Melodifestivalen. Mikael tror inte att det kommer att bli några problem att anpassa den vassa satir han normalt levererar till en stor scen. Han är medveten om att han ska komponera en produkt som passar in i showen, och därmed får han också anpassa sin stil till det.

- Gränsen är lite finare för vad en komiker kan göra på scen. Det värsta som kan hända en musikartist är ju att få en svag applåd, men vi kan ju göra folk riktigt förbannade, säger Mikael Tornving.

Robert Wells är otroligt nöjd med artisterna han fått med i årets upplaga. Enligt honom är de perfekta i det avseende att de kan allt; sjunga och dansa, men ändå vara ironiska och ha distans till sig själva. Han vill få dem att våga göra det som dem normalt inte vågar göra i TV-rutan, överraska publiken, få dem att känna att det händer saker hela tiden.

- Yrkesstoltheten gör att man vill att folk ska gå därifrån mer än nöjda, och de artister som jag tar med mig ut på turnén har förstått grejen, säger Robert Wells.

När "Rhapsody" för första gången hade premiär för 16 år sedan var det betydligt svårare att få med artister. Det problemet är i dag ett minne blott och under åren har Robert lyckats locka med sig några av de största stjärnorna i Sverige. Egentligen var det årets "Rhapsody in rock" planerad som en avslutningsshow, slutet på en 43 år lång resa som tagit Robert Wells från musikaliskt underbarn till älskad showartist.

- Jag tänkte det för några månader sedan, men nu vet jag inte. Jag trodde att jag gjorde ett smart drag 2003 när jag var ledig med barnen. Men sedan sa ungarna att jag borde vara ute och turnera på sommaren, säger Robert Wells. (PM)

Mer läsning

Annons