Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Streisand hedrar Orlando-offren

Under nattens Tony Awards, där teater- och musikalproduktioner på Broadway i New York prisas, hedrades offren som dödades på en gayklubb i Orlando i söndags, av galans stjärnor.

Annons

Barbra Streisand delade ut pris på Tony Awards-galan och hyllade kulturens helande kraft med anledning av Orlando-massakern.

– Hatet kommer aldrig att vinna. Kvällens show är en symbol och en hyllning till den principen, sade galavärden James Corden

Barbra Streisand som presenterade de nominerade för bästa nya musikal, och deltog på galan för första gången sedan 70-talet, sade:

– I kväll är vår glädje färgad av sorg, men vi är här för att fira Broadway och det fina som kultur kan ge oss. Konst kan underhålla och bilda oss, och i tider som dessa även trösta oss, sade stjärnan.

Den utsålda musikalen "Hamilton" tog hem flest vinster, med hela elva priser för bland annat bästa musikal, skådespelare, regi och musik.

Musikens skapare Lin-Manuel Miranda uppmärksammade Orlando-attentatet och dess offer i sitt tacktal, som bland annat innehöll en sonett.

– Känslokalla handlingar påminner oss om att inte ta någonting för givet – inte en enda dag.Galan blev också historisk när priserna för bästa skådespelare i musikal gick till fyra svarta skådespelare, skriver The Hollywood Reporter.

Tonypriserna har delats ut sedan 1947. Årets gala hölls på Beacon Theatre i New York. (TT)

Mer läsning

Annons