Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suburban Kids inväntar kritikerpsykosen

/

I helgen spelade kritikerfavoriterna Suburban Kids with Biblical Names på Hultsfredsfestivalen. När de i höst släpper sitt första fullängdsalbum ger de sig på genrer som de inte behärskar.

Annons
Stockholmsduon Suburban Kids with Biblical Names har på mindre än ett och ett halvt år blivit både kritikernas och indiepublikens älsklingar. Främst skälet till hyllningarna är hiten Rent a wreck från första ep-skivan #1. I våras kom nummer två, och någon gång i höst ska de släppa sin första fullängdare.
Det känns som att vi kommer att bli grillade när vi släpper fullängdaren. Man kan inte få hur mycket bra kritik som helst. Är en recensent sur så blir de flesta andra det också, säger duons ena halva Johan Hedberg och får medhåll av bandkamraten Peter Gunnarson:
Alla tycker lite samma saker. Det blir lite som en kritikerpsykos.
Johan Hedberg och Peter Gunnarson är spända på att släppa ett helt album men talar sig fortfarande varma för ep-formatet. Johan Hedberg beskriver den kommande plattan som ganska splittrad låtmässigt - de är inte främmande för vare sig samba eller calypso.
Det är kul att försöka ge sig på sådant man inte behärskar. En låt jammade vi fram och det var som en ny frisk vind, att få in lite calypso och amerikanska grejer, säger Peter Gunnarson.
Suburban Kids with Biblical Names befinner sig i en tradition av vän snällpop som letar sig rakt in i hjärtat på vissa medan den retar gallfeber på andra. De beskriver skrattande dålig kritik som rolig, i synnerhet om den är aggressiv. Men roligast är ändå känslan av att för första gången upptäcka att folk gillar deras musik.
Jag blev jäkligt glad. Det var verkligen konstigt att det blev sådan uppståndelse, säger Peter Gunnarson. Det var ju inte som att vi hade värsta planen på att starta ett band. Vi hade några låtar och så blev det bra. (PM)

Suburban Kids with Biblical Names har fått både ris och ros för sin musik. Av arga kritiker har de fått höra att de är mesiga och löjliga. En annan kallade dem "The most evil thing to come from Sweden since Roxette".
Foto: Henrik Mårtensson

Mer läsning

Annons