Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succe för Kent och Håkan Hellström i Roskilde

Annons
Roskildefestivalen börjar lida mot sitt slut för den här gången. Vädret har varit strålande under hela festivalen och under fyra dagar samlades 65 000 personer för att kolla in de drygt 160 banden som bokats in till årets festival. Bland årets stora dragplåster märktes band som Black Sabbath, Sonic Youth och Foo Fighters.

Svenska Kent avslutade sin hyllade tältturné med en spelning på Roskildes största scen och gjorde som vanligt en mycket uppskattad spelning. Andra svenska artister som gästade festivalen var Eskobar, The Haunted och Håkan Hellström, även han gjorde succé med sin konsert.

Polisen rapporter om en lugn festival fram till och med lördagen. Få våldsincidenter rapporterades och fyllan uppges vara mindre än vanligt.

- Det är så fantastiskt lugnt på alla fronter, det är väldigt osedvanligt, säger festivalpolisens vakthavande befäl till den danska tidningen Politiken.

.För en gångs skull var inte festivalen utsåld på förhand, runt 10 000 biljetter fanns kvar när grindarna öppnades i torsdags. En del hävdar att det berodde på att årets utbud var sämre än tidigare år.

(PM)

Mer läsning

Annons