Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succétrio ger ut uppföljare i vår

Annons
Tre unga kvinnliga författare följer upp var sin succébok i vår. Sara Stridsberg, Emma Hamberg och Alexandra Coelho Ahndoril ger alla ut en uppföljare på Bonniers.

Stridsberg, som fick mycket uppmärksamhet för sin roman "Happy Sally" 2004, kommer med "Drömfakulteten" i januari. Det är en bok där den omstridda feministikonen Valerie Solanas står i centrum. Hon är mest känd för sitt manifest Scum (Society for cutting up men) och sitt mordförsök på konstnären Andy Warhol.

Alexandra Coelho Ahndoril skildrar också en besatt kvinna i sin roman "Birgitta och Katarina" som kommer ut i mars. Romanen följer den Heliga Birgittas liv från barndom till vuxenhet, via det svenska hovet, de religiösa uppenbarelserna och fram till resan till Rom. Coelho Ahndoril debuterade 2003 med "Stjärneborg" som fick Katapultpriset för bästa debut.

Emma Hamberg fortsätter berättelsen om tonårstjejen Lina i "Linas kvällsbok II. Två killar och ett hjärta", som ges ut i maj. Lina har blivit lite äldre och slits i den nya boken mellan pojkvännen Ivar och den farlige Kevin som skolkar, dricker och röker hasch. Nyligen gav Emma Hamberg ut sin första vuxenroman: "Mossvikenfruar". (PM)

Mer läsning

Annons