Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sugababes har växt

Annons
Tonåringar, men ändå popveteraner. Den brittiska trion Sugababes är aktuell med sitt fjärde album "Taller in many ways" och singeln "Push the button". Trots de tidigare framgångarna är varje album ett vågspel och den här gången var trion nervösare än någonsin.


- Vi har jobbat hårt, men samtidigt går det snabbt i popvärlden och vi har varit borta ett tag, säger Keisha Buchanan.

Hon och Mutya Buena bildade Sugababes tillsammans med Siobhan Donaghy 1998 och albumdebuterade 2001 med "One touch". Då lämnade Donaghy bandet och ersattes av Heidi Range. Hela processen bevakades hårt av den skandalorienterade brittiska skvallerpressen, en inte helt lätt situation för en tonåring.

- Nej, men man lär sig att all publicitet är bra publicitet. Jag läser också skvallertidningar och tänker "sa hon verkligen så, gjorde de verkligen det" innan jag kommer på att mycket är lögn.

Vad är det märkligaste du läst om er?

- Det kanske inte är det märkligaste, men det var roligt när någon kallade oss "Sugalumps" ("sockerbitar"). Jag är ganska självsäker när det gäller min kropp, men det hade varit jobbigt om jag inte varit det. Låten "Ugly" handlar om det, om självbild och andras bild av en, säger Keisha Buchanan.

"Ugly" blir uppföljaren till förstasingeln "Push the button", som i likhet med albumet gick direkt in på den brittiska topplistans förstaplats. Den amerikanske producenten Dallas Austin, som bland annat jobbat med TLC och Gwen Stefani, ligger bakom bägge låtarna. Keisha Buchanan blev glad över att "Push the button" blev det första singelsläppet.

- Den betyder mycket för mig personligen. När vi var i USA och jobbade med Dallas blev jag intresserad av en kille och försökte få honom att lägga märke till mig. Dallas sa att jag var tvungen att "Push the button" och jag bjöd killen på bio och så, utan större framgång. Men det blev en låt.

Vad hände sedan?

- Till slut förstod han, men vi bor för långt ifrån varandra. Men vi är väldigt bra vänner.

Keisha Buchanan menar att "Taller in many ways" är trions mest personliga album hittills, ett resultat av att sammanhållningen mellan medlemmarna ökat. När Sugababes inledde arbetet hade hon, Heidi Range och Mutya Buena ingen aning om hur musiken skulle låta, det fanns ingen uttänkt plan.

- Vi har aldrig jobbat så. Nu blev det vår personliga blandning av electro, r&b och pop. (PM)


Fakta Sugababes

Bildat: 1998.

Medlemmar: Keisha Buchanan, Mutya Buena och Heidi Range. Den sistnämnda var medlem i Atomic Kitten innan det bandet slog igenom och ersatte Siobahn Donaghy 2001.

Album: "One touch" (2001), "Angels with dirty faces" (2002), "Three" (2003) och "Taller in many ways" (2005).

Hitsinglar i urval: "Overload", "Round round", "Freak like me" och "Hole in the head".

Aktuell med: Nya albumet "Taller in many ways".

Mer läsning

Annons