Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbandet Domino Majestic hamnade oväntat i amerikansk rockradio: "Blev väldigt paff"

Thomas Melin som spelar bas i Domino Majestic hamnade under torsdagen oväntat i amerikansk rockradio. Slumpen gjorde att det var han som nåddes när radioprogrammet The Jonathon Brandmeir Show ringde The Swedish Number.

Annons

Thomas Melin är en av medlemmarna i det lokala sundsvallsbandet Domino Majestic, med i bandet är även Henrik Lundberg som har rötter i Örnsköldsvik. När Thomas för några dagar sedan anmälde sig till The Swedish Number – en kampanj som drivs av Svenska turistföreningen där vem som helst som bor i Sverige kan anmäla sitt telefonnummer för att slumpmässigt få samtal från utlandet – visste han inte riktigt vad det skulle kunna leda till.

Läs mer: Domino Majestic släpper video – på höjden

Domino Majestic spelar rockmusik influerad av den amerikanska Music Hall of Fame-artisten Tom Waits. Thomas Melin spelar bas och sjunger i bandet. Lägligt då att han under gårdagen fick ett samtal från det amerikanske radioprogrammet och podcasten The Jonathon Brandmeir Show – ett program som sänds på WLS-AM och är speciellt inriktat på just rockmusik.

– De ringde upp nummret under torsdagen och så hamnar de hos mig. Tidigare har jag mest fått samtal från ryssar som undrar hur vädret är och liknande. Jag blev väldigt paff först, men det kändes väldigt kul, säger Thomas Melin och fortsätter:

– De tyckte det var väldigt roligt att de nådde en musiker. De var till skillnad från tidigare samtal jag fått förberedda med lite roliga frågor. Bland annat undrade de vad jag tycker om amerikanska vapenlagar – en svår fråga. Efter lite funderande så svarade jag att jag nog tycker det är rätt att ha vapen om det finns en lag som säger att man ska få ha det, men att jag tycker att det finns för mycket vapen i USA.

Läs mer: Domino Majestic hoppas på bättre lycka denna gång

Thomas Melin berättar att han även blev frågad om han kunde sjunga lite a-capella i radion. Vilket han inte hade något emot.

– Jag har ju en ganska tjock svensk accent när jag pratar engelska. De tyckte att det var väldigt intressant att den helt försvinner när jag sjunger. De undrade också vad man äter i Sverige och jag berättade att det snart är midsommar och att vi då dricker nubbe och äter sill.

Radioprogrammet passade även på att spela låten Desert Sunburn av bandet under sändningen.

Mer läsning

Annons