Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallstjejer i internationell sångtävling

Tre idrottstjejer från Sundsvall åker på tisdag ner till Konin i Polen. Men det är inget sportarrangemang de ska delta i utan en sång och danstävling med över 2 500 deltagare från hela världen.

Annons
I samarbete men Kvartersteatern Sundsvall har Mathilda Åström, 14, Joanna Gustafsson, 15, och Therese Ångström, 15, tränat inför tävlingen International Children Song and Dance Festival.
Under tiden har de växt otroligt mycket, säger Susanne Jonsson från Kvartersteatern, som varit sångcoach för tjejerna i drygt en månad.
Finalen sänds i teve över hela Polen och eventuellt även till flera länder. Det känns naturligtvis stort men det är ingen idé att oroa sig innan, tycker tjejerna, även om målet självklart är att ta sig till finalen.
Man tänker inte på placeringen men det skulle vara skitkul att komma till final, säger Mathilda Åström.
Gruppen kallar sig Line up och låten de sjunger heter Leave me now. Den har Kvartersteaterns kompositör Tommy Rehn skrivit. Från början sändes två bidrag ner till Polen och där valdes alltså Leave me now ut.
Konin är en miljövänort till Sundsvall och Elisabeth Engquist från Sundsvalls kommun berättar att i fjol så bjöd kommunen hit fotbollsungdomar därifrån.
I är ville vi göra något annorlunda och då var det här med sång och danstävlingen ett bra alternativ, säger hon.
Resan betalar kommunen och polackerna står för mat och uppehälle. Förutom själva tävlingen är det mycket annat som tjejerna kommer att få vara med om. Bland annat ett disco för alla deltagare.
Det ska bli värsta upplevelsen, säger Therese Ångström.

Mer läsning

Annons