Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängig duo vann Lilla Melodifestivalen

Annons
Kärleken övervinner allt, även i Lilla Melodifestivalen. Årets vinnare blev den svängiga låten "Gränslös kärlek" med Norrköpingsduon M+.

- Vi ska inte plugga, svarade en lycklig Maria Chabo på frågan om hur hon skulle fira segern,

- Det är underbart - oh shit, skrek kollegan Maria Josefsson när hon fick reda på att de hade vunnit.

Bästisarna som utgör duon M+ är båda femton år och kommer från Norrköping. De var festivalens äldsta deltagare - nästa år hade de varit för gamla för att delta.

Vinnarlåten framfördes med grymt sväng och cool streetdance, en intensiv r&b-smocka som skulle kunna platsa på vilken topplista som helst. I slutet av november åker tjejerna till Hasselt i Belgien för att försvara Sveriges färger på Junior Eurovision Song Contest.

196 476 tittare ringde och röstade på sin favorit och det gav insamlingen Världens Barn 58 943 kronor. Det var dock de fem jurygrupperna som avgjorde utgången. Där var M+ en av de stora favoriterna och håvade in tre tiopoängare och en tolvpoängare. Då hjälpte det inte att tv-tittarna gav högsta poäng till elvaåriga Ana Ferreira Rodrigues salsadänga "Dansa är OK". Hon fick nöja sig med att dela andraplatsen med en annan juryfavorit, trettonåriga Julia från norrländska Pjesker och hennes smäktande ballad "Jag vill inte förklara".

För pausunderhållning stod tonårsidolen Darin som i ett medley på låtarna "Move" och "Step up" tydligt visade vem hans idol är - Michael Jackson. Nanne Grönvall, som ledde programmet med Shan Atci, framförde en spejsat komisk version av sin schlagerhit "Avundsjuk, där barntalanger stod för både dans och körsång. Och ingen melodifestival utan en röstningsmiss - vanligtvis supercoole Atci blev svettig när det stod klart att han hade gett 60 poäng (!) till fel artist. Då var lyckligtvis tävlingen redan avgjord - till M+:s fördel. (PM)

Poängfördelningen i Lilla Melodifestivalen 2005:
1. \"Gränslös kärlek\" med M+, 98 poäng (juryn: 48, tittarna: 50)

2. \"Dansa är OK\" med Ana, 76 poäng (juryn: 16, tittarna: 60)

2. \"Jag vill inte förklara\" med Julia, 76 poäng (juryn: 46, tittarna: 30)

4. \"Hela världen snurrar\" med Lu.Ke, 64 poäng (juryn: 24, tittarna: 40)

5. \"Mamma förlåt\" med My, 40 poäng (juryn: 20, tittarna: 20)

6. \"Du får ta mitt hjärta\" med LaLi, 28 poäng (juryn)

6. \"Utan dig\" med Nathalie, 28 poäng (juryn)

8. \"Coola brudar\" med Ida & Jessie, 16 poäng (juryn)

9. \"Håkan kråkan\" med Ludde, 12 poäng (juryn)

9. \"Vill du bli min tjej?\" med Alex och William, 12 poäng

Mer läsning

Annons