Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Ingvars planerar samling till jubileet

Annons
Sven-Ingvars har börjat förberedelserna. Nästa år firar bandet 50-årsjubileum och i planerna finns bland annat en samlingsbox med gammalt material och dessutom några nyskrivna låtar.


- Kan gubbarna i Rolling Stones så kan vi -- en platta med fyra eller fem nya låtar och resten äldre material. Med jubileet skulle det vara bra läge, men än så länge är det bara idéer, säger Sven-Erik Magnusson.

Han och resten av Sven-Ingvars är i Stockholm för en ny krogrunda på Tyrol. De tre showveckorna sålde genast ut. Därför har man utökat med shower på onsdagar också.

- Det är nästan samma show som vi kört tidigare, men det är lite mer avskalat. Vi har tagit bort dansarna och fokuserat på bandet, säger han.

En ny låt finns på repertoaren. "När rocken kom till byn" har Sven-Erik Magnusson skrivit tillsammans med Py Bäckman.

- Man skulle kunna säga att den berättar historien om hur det gick till när Sven-Ingvars bildades, när Bill Hailey kom på besök i Värmland, säger Sven-Erik Magnusson.

Bandet tar det lugnare nu för tiden och spelar gärna en längre tid på en och samma plats i stället för att kuska runt. I höst väntar ett par veckors spelningar på hemmaplan i Värmland, dels i Karlstad, dels en show inför jul på Valsverket i Degerfors.

- Vi kallar det inte julshow. Det blir några jullåtar, men uppblandade med våra vanliga låtar, säger Sven-Erik Magnusson. (PM)

Mer läsning

Annons