Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svennis liv blir teater

Medierapporteringen om Sven-Göran Erikssons turbulenta kärleksliv har nu resulterat i en teaterpjäs. Den 8 april sätter Elverket i Stockholm upp det tragikomiska dramat A play in Swedish English and Italian.

Annons
Det är definitivt ingen biografi, konstaterar Cecilia Johansson, pressansvarig på Elverket. Det är helt enkelt fria fantasier kring allt som har skrivits i tidningarna.
Handlingen kretsar kring den svenske tränaren med stort T - \"The coach\" - som precis har fått i uppdrag att leda det engelska fotbollslandslaget. Det blir skådespelaren Ulf Friberg som gestaltar den framgångsrike idrottsledaren med det trassliga kärlekslivet. En av hans tre kvinnor spelas av Anna Björk.
Pjäsen är skriven av britten Nick Grosso som tidigare har skrivit för bland annat Royal National Theatre i England. Han har tagit fasta på hur kändisar och skallerpressen lever i ett närmast symbiotiskt förhållande till varandra.
I Sven-Göran Erikssons fall handlar det förutom om fotboll om hårdbevakning av hans privatliv. I artikel efter artikel har den brittiska och svenska pressen beskrivit hans förhållande med sambon Nancy Dell\'Olio och hans påstådda affärer med den svenska tv-stjärnan Ulrika Jonsson och Faria Alam, sekreterare i det engelska fotbollsförbundet.
Pjäsen A play in Swedish English and Italian har beställts av produktionsbolaget A Million Freds som för något år sedan satte upp Harold Pinters Betrayal på Strindbergs Intima Teater i Stockholm. Tanken med beställningen var från början att göra något som spelar på föreställningar och fördomar om hur svenskar och engelsmän fungerar. Pjäsen spelas på svenska, engelska - och italienska. (PM)

Mer läsning

Annons