Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk debut i förtid på Metropolitan

Annons
Förr bara två år sedan upptäcktes den svenska sopranen Erika Sunnegårdh som 40-åring och fick chansen att operadebutera i New York. I lördags kom det stora genombrottet då hon kallades in för att ersätta stjärnan Karita Mattila i den stora rollen som Leonore i Beethovens "Fidelio" på Metropolitanoperan i en radiosänd specialföreställning.

Söndagsnumret av New York Times ägnar Erika Sunnegårdh en hel artikel där man berättar om hennes sena operakarriär efter många år bland annat som servitris. Debuten beskrivs som lovande och beslutsam. Den 13 april får den kräsna New York-publiken avgöra vad en förberedd Erika Sunnegårdh går för. Då sjunger hon samma roll i den föreställning som var planerad att bli hennes debut på Metropolitan. (PM)

Det har varit en lång väntan på det riktigt stora genombrottet för den svenska sopranen Erika Sunnegårdh. När det väl kom så kom det två veckor tidigare än väntat.

Den 13 april skulle Erika Sunnegårdhs vid 40 års ålder ha debuterat på Metropolitan i New York i rollen som Leonora i Beethovens opera "Fidelio". Men på lördagen kallades hon i för att ersätta

Mer läsning

Annons