Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenssons har också bra smak

Annons
Det kom ett mail hit till redaktionen.
\"Man får inte glömma bort att \'Svensson\' i alla tider kommer att föredra ett band som Sven-Ingvars framför en Ali Farka Toure eller en Timbuktu\", skrev mailaren.
Är det så? Om de som inte gillar Sven-Ingvars och Tomas Ledin är i minoritet, hur kan det då komma sig att det går så bra för Storsjöyran som har ett mycket bredare utbud av artister? Hur överlever Hultsfred? Och varför kan man inte blanda så att nästan alla får vad de vill ha?

Vidare skriver mailaren \"att det sedan finns \'alternativ-festivaler\' (likt den vid Grönborgs) för Lars Bygdén-typer och andra människor med mer kulturella ambitioner är bra. Men man skall aldrig glömma bort att dessa kulturarbetare är en minoritet i Sverige och att vi inte skall påtvinga \'vanligt folk\' deras intressen och gärningar.\"

Ja hej. Jag är en \"vanlig människa\". Jag är en Svensson. Mina föräldrar är också Svenssons. Det innebär inte att vi har dålig musiksmak. Deras vänner som också är Svenssons har inte heller dålig musiksmak. De föredrar exempelvis Robbie Williams och andra som visserligen inte är några särskilt alternativa artister, men de är ju långt ifrån Sven-Ingvars. Och jag föredrar Sonic Youth. Till exempel. Och att vi skulle \"påtvinga\" de så kallade \"Svenssons\" vår konstiga musik tja, varför inte? Vi blir ju påtvingade deras år efter år.

3 tips

Anna Ternheim
Om konserten bara är hälften så bra som skivan så kommer det att bli fantastiskt!

Mat i stora lass
Mat-tälten fick överlag bra betyg från testpanelen. Har testat både Blue Moon och Daengs och jag är väldigt nöjd med båda!

Varning!
Kön till langosen blir alltid vansinnigt lång. Har aldrig riktigt förstått mig på de som orkar köa, även om langos är jättegott.

Mer läsning

Annons