Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige snubblade på målsnöret i "Top model"

Annons
Elina Herbeck fick se sig slagen av norskan Kine Bakke i onsdagens final av skandinaviska \"Top model\". Men framtiden ser ljus ut för 19-åringen från Umeå.


- Jag trodde att jag skulle åka hem så mycket tidigare, det är helt osannolikt att jag var kvar så länge. Och jag är jättenöjd med min guldplats i Sverige, det hade bara varit en bonus att vinna. Men jag är väldigt glad för Kines skull och jag hoppas att det går bra för henne.

Herbeck gick till final i modelldokusåpan tillsammans med Bakke och danskan Nanna Schultz Christensen. Efter en sista fotografering, den här gången tillsammans med svenske supermodellen Marcus Schenkenberg, fick trion ställa sig framför juryn för ett sista avgörande.

- Det tog så mycket längre tid än vad som visades på tv, vi stod väl där i två, tre timmar och det var fruktansvärt varmt i rummet. Så det var svettigt och man fick inte fram ett ord för att man var alldeles för nervös, säger Elina Herbeck.

Efter att lamporna hade släckts gick finalisterna och hela teamet ut på New York-klubben Lotus och festade hela natten.

- Alla var där, alla fotografer vi träffat under inspelningen. Och det var rätt skönt för både jag och Nanna blev verkligen peppade och de sa \"vi kommer att träffas igen\". Och det tvivlar jag inte på heller - än så länge har det gått bra i alla fall.

Herbeck har precis kommit hem till Umeå från Stockholm efter att ha fotograferats för Amelia. I förra veckan gick hon sin första visning, för Gudrun Sjödén, och om två månader dyker hon upp i Elle i en kampanj för en ny underlagskräm. Hon är knuten till Mikas modellargentur i Stockholm och hoppas på jobb utomlands.

- Jag får se om mitt utseende ligger rätt i tiden så att någon vill ha mig utomlands. Förmodligen far jag någonstans, men det blir inte förrän till sommaren.

- Det skulle vara väldigt skönt att lyckas i modellandet. Jag behöver inte bli jättestor men jag vill kunna livnära mig på det i något år eller två medan jag tänker på vad jag vill bli. Jag sätter mig inte i skolbänken förrän jag vet exakt vad jag vill bli. Så modellandet passar alldeles perfekt att hålla på med ett tag nu, säger Elina Herbeck.

Hon har varit en av dem som synts mest i programmet och hon har blivit hårt kritiserad för sin vassa tunga.

- Att se själva programmet har inte varit så roligt. För det första blev jag förvånad över min breda dialekt. Sedan är det lite tråkigt att jag har blivit vinklad som så elak och så negativ - vilket jag inte är egentligen. Allt jag sa får man ta mer eller mindre ironiskt. (PM)

Mer läsning

Annons