Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges Radio förändrar ledningen

Annons
Sveriges Radio fortsätter att informera om de framtida förändringarna i åtgärdspaketet "SR 2010". Inte mycket nytt sades under den sjätte pressträffen men Sveriges Radios vd Peter Örn berättade lite om hur ledningen för företaget ska omstruktureras.


Sveriges Radios vd Peter Örn har nu fått in alla de interna utredningar som berör de framtida förändringarna inom företaget. Det handlar om personalnedskärningar, övergång till digitalradio men också omstrukturering av hela ledningen.

- När man skapar en ledning så är det viktigt att komma ihåg att det är där ansvaret för det långsiktiga perspektivet och att fatta beslut som rör företagets utveckling ligger. Det gäller att ha en väldig ordning på roller och mandat i ett företag för att inte för många beslut ska dämmas upp i ledningen, säger Peter Örn.

Han har skapat några grundstenar i en ny ledningsorganisation för Sveriges Radio.

- Jag önskar att den framtida ledningen ska ha ett samlat ansvar för det vi kallar för utbud och tablå. Hos ledningen ska det även finnas en kunskap om publiken och dess förändringar och hur det kan påverka Sveriges Radios utbud.

- Det ska även finnas ett samlat ansvar för produktion, innehåll och utsändning. Jag ger också marknadsföring och kommunikation en mer markerad roll än i den nuvarande organisationen. Men det här handlar om de långsiktiga besluten, de mer kortsiktiga och operativa besluten ska självfallet fattas ute i själva verksamheten.

Samtliga beslut i dessa frågor väntas fattas i slutet av september och förändringarna ska börja genomföras under 2006.

- Nu är en väldig stor fas avslutad. Den har präglats av väldigt stor delaktighet hos personalen, det betyder att vi har velat samla företaget i vårt förändringsarbete. Dessutom har det skett med stor öppenhet i form av pressträffar. Skälet till det är att vi tycker att Sveriges Radio är hela svenska folkets angelägenhet, säger Peter Örn. (PM)

Mer läsning

Annons