Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT filmar Camilla Läckbergs deckare

Annons
SVT ska filmatisera Camilla Läckbergs två deckare "Isprinsessan" och "Predikanten". Deckarförfattaren ser fram emot att hennes karaktärer tar steget in i tv-världen.


- Det känns jättekul att böckerna ska bli film. Det är varje författeres dröm att ens figurer ska komma till liv, säger Camilla Läckberg.

Inspelningarna av tv-serierna sätter i gång någon gång under hösten 2006. Det är klart att handlingen precis som i böckerna kommer att förläggas till Fjällbacka på Västkusten. Ännu är det inte klart vem som ska spela karaktärerna författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström. Men Camilla Läckberg vet hur hon vill att huvudrollerna ska vara.

- Jag vill se två normala personer i rollerna. Patrik ska vara en trevlig men inte tvålfager typ som gärna har lite bilringar. Erica ska vara en normalsöt tjej med några kilon för mycket som är svåra att bli av med, säger hon.

När deckarna sänds på tv kommer varje bok att bli två entimmeslånga avsnitt. Förhoppningen är att serien ska kunna förmedla den känsla som finns i klassiska engelska tv-deckare som till exempel "Kommissarie Morse".

- Jag hoppas att det inte blir några MTV-klipp i programmen. Det vore roligare om det gick lugnt till så att huvudpersonerna hann utvecklas, säger Camilla Läckberg.

Arbetet med den kommande serien har ännu inte kommit långt, men det är klart att Camilla Läckberg själv ska vara inblandad i produktionen.

- Det känns skönt att jag får ha något att säga till om inför inspelningrna. Det känns lite som att lämna bort sin bebis när någon annan tar sig an böckerna.

Camilla Läckbergs böcker har givits ut i länder som Tysklad, Holland och resten av Norden. Enbart i Sverige har hennes två första böcker sålt i över 400 000 exemplar. Det är därför många som ser fram emot hennes fjärde bok som hon skriver på. Handlingen i boken knyter an till ett av författarens stora intressen.

- Den handlar delvis om hur en dokusåpa spelas in i Fjällbacka. Det är kul att skriva om det eftersom jag tittar mycket på sådant. (PM)

Mer läsning

Annons