Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swing it magistern i nutida tappning!

Jazzklubben: Titti Sjöblom & Ehrling Eliasson med Gösta Svensson Trio Betyg: 4 ST

Annons
Efter förra måndagens spännande och oförutsedda musikutflykt med de spelglada norskarna Brazz Brothers återgick vi igår kväll till den gängse ordningen med musik i jazzens mittfåra när Titti Sjöblom och äkta maken Ehrling Eliasson uppbackade av Gösta Svenssons trio bjöd på ett par timmars härligt avspänt swingparty.En prima överraskning inledde kvällen när Söderhamns Jazzklubbs ordförande Berth Jägeving tillsammans med komptrion bjöd på elegant fiolspel i Days Of Wine And Roses och It Had To Be You förstärkt av Roland Bolanders sång. Därmed var tonen anslagen och fötterna instampade så det var bara för Titti och Ehrling att haka på vagnen när nostalgitåget tuffade ut med en radda fina swingpärlor i lasten.
Titti inledde med ett par Ellingtonnummer som hon sjöng första gången i ett TV-program på 80-talet. Då upptäckte hon den store mästaren och numera är han en fast del på repertoaren. Därefter gjorde Titti och Ehrling ett fin duettnummer, I Can´t Give You Anything But Love med den så sällan sjungna versen. Som lite extra krydda bjöd Gösta Svensson på ett mustigt tenorsolo.
Hoagy Carmichael har skrivit en av jazzens vackraste ballader, New Orleans. Med tanke på eländet som den unika staden råkat ut för var det en innerlig och varm tolkning som Titti framförde kompletterad med en välnyanserad trumpetimitation vilket förstärkte helhetsbilden.
Titti har en ljuv och skön röst. Hon sjunger välartikulerat och är rytmiskt mycket vital. Dessutom är hon både onkonstlad och obesvärad och har den mognad och erfarenhet som gör att hon framför sina texter med stor trovärdighet. Något man oftast saknar hos yngre kollegor.
Nu är det inte bara Alice som varit med i vårat gäng. I en uppsättning på 80-talet, för beräknat 5 konserter som i själva verket höll på i fem år, inför utsålda hus fick Titti chansen att delta. Då var det passande att sjunga något från den framgångsrika Paddock/Pernerepertoaren. Vi fick höra en dagsaktuell tolkning av En jitterbugg från söder där Ehrling förstärkte kompet med feta gitarrackord. Det här var bara något av den nostalgiska swingrepertoar vi fick höra under kvällen. Nu var inte Titti och Ehrling de enda på scenen som är värd att nämnas. En eloge även till Gösta Svenssons fina pianospel och den samkörda duon Norberg-Bolander som såg till att det svängde från första till sista ton. Den här varma jazzkvällen satt perfekt i höstmörkret!

Mer läsning

Annons