Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskon med kärlek till popens magi

Annons
De brittiska syskonen i Magic Numbers kastades in i en närmast manisk feel-good-karusell efter sitt debutalbum. Men kärlek är inte allt här i världen. Till uppföljaren "Those the brokes" satsade Gannons och Stodarts på arbetsmoral och experimentlusta.


- Efter vår förra turné undrade skivbolaget om vi inte ville ha några månader ledigt för att spela in låtar men vi sa att låtarna redan var färdiga och att vi ville in i studion för att göra vår grej igen, säger Angela Gannon.

Kvällen innan har kvartetten uppträtt på en klubb i Stockholm med låtarna från det kommande albumet och firat gensvaret så som bara britter kan göra. Angela Gannon sitter bakom ett batteri av tekoppar, läskflaskor och vattenglas. Hennes bror, trummisen Sean Gannon, har valt att stryka förmiddagsintervjuerna på grund av någon oidentifierad magrelaterad åkomma. I ett annat rum håller Romeo och Michele Stodart hov och våningsplanet på hotellet bubblar av förväntan över "Those the brokes". Fattas bara annat, debutalbumet "Magic numbers" har hyllats av en nästintill enig recensentkår för dess mjuka, men långt ifrån ryggradslösa, pop och en syskondynamik i klass med den Oasis eller Kinks hade.

- Jag skulle inte ha något emot dålig kritik - om det var av goda skäl. Men rent generellt gillar jag att bli kramad, mer kel åt oss, tack, säger Angela Gannon.

"Those the brokes" spelades in under sex veckor i staten New York och låtarna skrevs under Magic Numbers hektiska år efter att debutalbumet släpptes. Singeln "Take a chance" är ett bra exempel. Romeo Stodart skrev den i omklädningsrummet på klassiska Brixton Academy i London och improviserade fram texten under en rad konserter.

- Vi valde den som singel för att den verkligen stod ut, och dessutom påminner den en del om vad vi gjorde på första albumet. Det är en bra brygga på det viset.

Angela Gannon menar att den största skillnaden på de två albumen är att Magic Numbers har producerat "Those the brokes" på egen hand. Inledningsvis fanns det planer på att göra ett akustiskt album som komplement till den nya plattan, men den tanken övergavs. "Those the brokes" är mer energisk, en smula taggigare, men fortsätter den tradition bandet etablerade med debuten.

- Alla inblandade är nog förvånade över att vi lyckades producera skivan själv, det har varit oerhört lärorikt. Den hårdaste pressen på oss sätter vi själva, säger Angela Gannon.

Bandets björnlika framtoning och harmoniska ljudbild har lett till en lång rad referenser till skäggiga popband från förr, som The Mamas and The Papas och The Band. Som vanligt när det gäller genrebestämningar tycker Angela Gannon att det är ömsom vin, ömsom vatten. Magic Numbers spelar gärna The Band-låten "I shall be released" live, men jämförelserna med det förstnämnda bandet är inget hon ställer upp på.

- Det är bara lat journalistik. När vår första skiva skulle lanseras i USA ville bolaget ha ett klistermärke med "The next The Mamas and The Papas" på omslaget, men det satte vi stopp för.

Ni har ju gjort en hyllad cover på Beyoncés "Crazy in love" också?

- Ja, du kan ju bara ana hur häftigt det är att få leka Beyoncé på scenen.

Efter att "Those the brokes" släpps den 8 november väntar fler tillfällen till det, då ska Magic Numbers ge sig ut på turné. Trots att Angela Gannon brinner av entusiasm över att bandet har fått testa sina kreativa gränser i studion så är konserterna en ytterst viktig del av tillvaron i Magic Numbers.

- Adrenalinet och ruschen i kroppen när man står på scen, det finns inget som påminner om det. Blodet pumpar som om kroppen ska sprängas och man vill bara dela med sig av den upplevelsen, säger Angela Gannon. (PM)

Mer läsning

Annons