Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takida blottade sina svagheter

KONSERT Takida Dublin Café

Annons
Takida gör verklighet av föreställningen att den väloljade skivbolagsmaskinen inte är en nödvändighet för framgång. Onsdagens konsert var därför en besvikelse. Dels för att publiken inte alls strömmade till i förväntad mängd, och dels för att Takida blottade sina svagheter alltför för väl.
Delar av den tillbedjande publiken verkar villiga att följa Ånge-bandet till avgrundens rand om så krävs. Bra så. Men det är också där, med fotspetsarna mot kanten, som Takida balanserar. För när konserter såsom denna tidsmässigt tänjer ut sig till bristningsgränsen, upptäcks Takidas akilleshäl: plocka bort texterna och det är samma låt som spelas om och om igen.
Men bortsett från det, så förtjänar Takida trots allt en större scen, där hårdheten i framträdandet kan få rättvisa. På Dublin Café är detta närmast en omöjlighet, som gör att konserten som helhet lider.
Nästan symboliskt hade Takidas sångare Robert Pettersson på sig en röd T-shirt där trycket föreställde Bamse. Olyckligtvis hade han inte fått i sig någon dunderhonung överhuvudtaget.

Mer läsning

Annons