Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takida har premiär på hemmaplan

/
  • Takida, dvs Kristoffer Söderström, Fredrik Pålsson, Mattias Larsson, Robert Pettersson och Tomas Wallin, skördar publika framgångar med sina skivor. Att recensenter skriver ner bandet bryr de sig inte om, säger trummisen Kristoffer Söderström:
  • Ikväll har Takida turnépremiär i Sporthallen i Sundsvall.Foto: Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX
  • Takida med sångaren Robert Pettersson spelade på Hultsfredsfestivalens Hawaiiscen i somras. Ikväll uppträder de i Sundsvall.Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX

På kort tid har Takida blivit en av Sveriges bäst skivsäljande grupper. Lagom till julhandeln släpper de Curly Sue som singel i Tyskland och fortsätter då sin satsning i schnitzlarnas hemland.

Först väntar dock den stundande Sverigeturnén som har premiär i Sundsvall ikväll.

– Denna turné är fetare och mer påkostad än våra tidigare, säger trummisen Kristoffer Söderström.

Annons

Takidas popularitet växer för varje år som går och Ångegruppen är numera en av Sveriges bäst säljande grupper. För senaste plattan The darker instinct, som släpptes den 2 september, tog det fyra dagar att sälja guld.

– Publiken har tagit emot skivan hur bra som helst. Vi gör det vi gör och publiken verkar gilla det. Svårare än så är det inte, säger Kristoffer Söderström.

Vad Takida gör gillas dock sällan av kritikerna, som allt som oftast ger deras skivor bottenbetyg.

– Vi är vana vid det och det har ingen som helst inverkan eller effekt på oss. Ju mer en artist skrivs ner desto mer verkar publiken bry sig om den artisten. Och så verkar det ju vara med oss också. Det som verkligen betyder något är ju vad våra fans tycker, förklarar Söderström.

Med förra storsäljande albumet Bury the lies och The darker instinct i bagaget ger bandet sig nu ut på en Sverigeturné som är mer storslagen än någon de tidigare gjort.

– Det blir en rätt lång konsert, närmare en och en halv timme. Allt är fetare och mer påkostat än tidigare. Dessutom lär det dyka upp en del överraskningar.

Turnépremiären sker i Sporthallen i Sundsvall på fredag. Dagen efter styr bandet kosan mot Idunteatern i Umeå. Därefter väntar ett flertal spelningar i södra Sverige.

– Det kom naturligt för oss att lägga premiären i Sundsvall eftersom det är lite av hemmaplan för oss. Dessutom passar det bra att köra de två Norrlandsgigen först och sedan åka söderut.

Under hösten har Takida, med ett flertal konserter och släppet av Bury the lies, satsat hårt på att etablera sig i Tyskland. När Sverigeturnén avslutas i Huskvarna den 4 december väntar ett flertal nya konserter i Tyskland. Dessutom ska monsterhiten Curly Sue släppas som singel i Tyskland lagom till jul.

– Det ska bli intressant att se vad som händer med den i Tyskland. Men överhuvudtaget har både publiken och kritikerna i Tyskland taget emot Bury the lies bra och skivan säljer bra där nere.

Före återresan i Tyskland väntar dock alltså besöken i Sundsvall och Umeå.

– Konsertbiljetterna har tydligen sålt enormt bra. Vi har verkligen sett fram emot de här spelningarna, säger Kristoffer Söderström.

Annons