Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tältprojektet" blir roligare och rockigare

Annons
Nu kliver schlagerdrottningen Charlotte Perrelli in i manegen. Cirkusen är därmed fulltalig inför sommarens turné med "Tältprojektet". Robert Gustafsson och Johan Rheborg med gäster ska bjuda på en show som består av lika delar humor och rock.


Att Sissela Kyhle och Sveriges hopp i schlager-EM, Martin Stenmarck, följer med på turnén har varit klart sedan tidigare. Den 4 juli öppnas tältet för publik på Frihamnspiren i Göteborg och sedan väntar totalt tjugo föreställningar i Kalmar, Varberg, Malmö och Stockholm. Malmö är den enda nya platsen som i sommar får besök av "Tältprojektet".

- Vi ska hålla oss i discoträsket, ta en sväng i öststatsglamouren och landa i pudelrocken. Det blir som en kringresande krogshow, säger Robert Gustafsson som programförklaring.

Med disco som en av genrebitarna tycker han att valet av Charlotte Perrelli var självklart.

- Hon är ju den givna discodrottningen och eftersom vi hade med en småländsk primadonna förra året, Lena Philpsson, är det kul att vi kan matcha med ännu en i år. Småländska är ju en väldigt användbar dialekt i många sketcher.

En roligare show lovar Robert Gustafsson i sommar. Om fjolårets show bestod av 40 procent humor och 60 procent musik blir det en betydligt jämnare mix i år.

- Det ska bli jättekul att få ta ut svängarna och jag ser det som en steg i rätt riktning för mig att få vara lite rolig också. Martin och jag ska inte spela några figurer, huvudansvaret för musiken landar på oss, säger Charlotte Perrelli.

Det ska bli mer rock i "Tältprojektet" i år, lovar hon. De båda schlagerrävarna vill överraska publiken med låtar som man inte förknippar med deras repertoar.

- Det skulle kunna bli en låt med AC/DC till exempel, vi vill bjuda på musikaliska möten som inte känns självklara. Sedan finns det saker som man inte kommer ifrån, säkert kommer jag att bjuda på "Take me to your heaven" också.

För Martin Stenmarck, som efter segern i Melodifestivalen med "Las Vegas" hade massor med erbjudanden inför sommaren, var "Tältprojektet" ett självklart val.

- Jag älskar att göra shower där kasten är tvära mellan fantastisk musik och roliga och sjuka situationer. Jag har jobbat mycket med humor som folk inte känner till, säger Martin Stenmarck.

Han turnerade länge med en humorshow kallad "Showduellen" med komikern Håkan Berg. Han har också gjort sketcher i Björn Skifs "Speldosa".

- Mig vill man alltid ha med, Robert och Johan får ständigt höra: "Jaså det var ni som fick Kyhle i år". Så förklarar Sissela Kyhle sin närvaro i sommarens turné.

Och visst var hon tillfrågad redan förra året men då var hon redan upptagen. Sissela Kyhle har jobbat med Robert Gustafsson i tv-serierna "Grogg" och "Parlamentet", för länge sedan gjorde de också den långa barnserien "Var och varannans värld". I höst gör hon humorserien "Nisse Hults historiska snedsteg" för tv med Johan Rheborg, Johan Glans och Loa Falkman.

-- Jag ska spela Ulla Winblad, Karl X Gustaf, Hedvig Eleonora, Sven Hedins fästmö och en massa andra roller. Det är en helkul grej om Sveriges historia sedd genom en förvirrad och anakronistisk figur som heter Nisse Hult, berättar Sissela Kyhle.

Förra sommaren var "Tältprojektet" den enda turnén som förmådde ta upp kampen med Per Gessles segertåg genom landet. Drygt 40 000 kom till tältet fast det bara restes i fyra orter. (PM)

---


Turnéplan "Tältprojektet":

4/7-9/7 Göteborg, Frihamnspiren

13/7-16/7 Kalmar, Kalmarsundsparken

20/7-23/7 Varberg, Södra Fästningshörnan

27/7-30/7 Malmö, Mölleplasten

3/8-6/8 Stockholm, Storängsbotten

Mer läsning

Annons