Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Confusions har hittat hem igen

/

Det tog två år tills att de släppte sin första singel.
Sedan dess har det blivit åtta album och ett större antal singlar.
På onsdag släpper Sundsvallbandet The Confusions sin nionde fullängdare.

Annons

Dagbladet träffar Mikael Andersson-Knut och Magnus Thorsell från The Confusions på Orangeriet i Sundsvall dagen innan deras nionde album släpps.

– Det här känns jättekul. Vi har kallats Sveriges äldsta indieband och med den här skivan visar vi att vi fortfarande finns, säger Mikael Andersson-Knut, bandets sångare och frontman.

Sanningen är att de har släppt mycket mer låtar än de som finns på deras nio album. Många fler singlar och ep:s har de bakom sig sedan deras första singel gavs ut 1993. Bandets milstolpe kom 1996.

– Då släppte vi albumet "Everyone´s invited" producerat av Peter Svensson från The Cardigans.

Sedan följde en resa genom Popstad 1998 fram till 2002 då deras låt "The Pilot" släpptes.

– Det är utan tvekan den låt som skapat flest ringar på vattnet för oss, säger Magnus Thorsell, basist i bandet.

"The Pilot" öppnade många dörrar för bandet och låten toppade bland annat MTV:s topplista "Up north". Nu är det dags för bandet att släppa sitt nionde album som till största del är inspelat i deras egen studio hemma i Sundsvall.

– Albumet är självbetitlat. Det känns som om vi har hittat tillbaka till popen, det är mer rytm och en mer elektronisk ljudbild, säger Mikael Andersson-Knut.

Fotnot: Bandet uppträder tillsammans med albumaktuella Red Mecca på onsdag 10 september på Pipelines lunchkafé som håller öppet mellan 12-15.

Mer läsning

Annons