Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiger Bell letar det perfekta riffet

/
  • Tiger Bell spelar på Pipeline i kväll. Övre raden: Lisa Löfgren och Canan Rosén. Nedre raden: Lovisa Thurfjell och Lotta Wennström.

Tiger Bell hade hört bra saker om Sundsvalls äldsta rockklubb Pipeline och skickade ett mejl.
På fredagskvällen spelar kvartetten där tillsammans med hårdsatsande Sundsvallsbandet Jetbone.

Annons

Tiger Bell är ett relativt nystartat band men medlemmarna är rutinerade. Tre av dem – Lovisa, Lisa och Lotta – kommer från Luleå och har spelat tillsammans sedan de var 14 år gamla. Basisten Canan Rosén har spelat i bandet Satirnine som bland annat har turnerat med Danko Jones. Den samlade erfarenheten tror gitarristen Lisa Löfgren är en fördel.

– Vi är väldigt samspelade eftersom vi hållit på tidigare och vi var snabbt eniga om vad vi ville göra, säger hon.

Canan Rosén kom med i bandet efter att ha läst en intervju med de andra tjejerna i bandet som då sökte en basist. Efter att ha hållit kontakten i två år bildades Tiger Bell. Ett band som visade sig vara väldigt produktivt. Ett dussin låtar har spelats in och lagts ut på hemsidan.

– Vi hade en paus från spelandet i två år så det fanns mycket idéer när vi började. Sedan är vi tre låtskrivare i bandet, säger Lisa Löfgren.

Det går kanske inte riktigt att höra vem som skrivit vilken låt, enligt Lisa, för när bandet spelar låtarna blir de en enhet. Vissa drar ändå åt punkhållet medan låtarna Lisa skriver är mer riffrock.

– Rock ligger mig varmt om hjärtat. Ett bra riff sätter sig direkt och är lätt att bygga vidare på, säger hon.

Tiger Bell håller låtarna kring två minuter. Det är riktigt hittiga rockexplosioner.

– Det skapar intresse om man håller låtarna korta. Då vill man höra dem igen. Vi vill inte ha med en massa utfyllnad, säger Lisa.

Tigerbell har inte spelat i Sundsvall förut. Det var efter en del mejlväxling som bandet kontaktades av Pipeline.

– Vi hade hört en massa bra om Pipeline och att det var ett ställe där många band spelar, säger hon.

Förutom ett antal inbokade spelningar, bland annat på Åland och Debaser Malmö, är drömmen att spela in en fullängdsskiva.

– Det handlar om pengar förstås. Vi vill gå in i en schyst studio med en bra producent. Vi har många låtar klara och en hel del nytt på gång, säger Lisa Löfgren.

Förutom Tiger Bell och Jetbone spelar även Kramforsbandet Grand nation. Första konserten inleds 20.00.

Annons