Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tim Burton's Corpse bride

Annons
Betyg: 3

Tim Burton har med Corpse Bride skapat en mix av sina tidigare filmer Edward Scissorhands och Nightmare Before Christmas. Det är samma animationsteknik som i Nightmare ..., så kallad stop-motion, vilket innebär ett enormt tidsödande arbete för att få flyt i dockornas rörelser.
Filmen utspelas på 1800-talet, där den unge Vincent (röst av Johnny Depp) dagen före sitt bröllop av misstag hamnar i de dödas rike, då Corpse Bride (Helena Bonham-Carter) tror att hon är Vincents gemål.
Animeringen är fulländad - figurerna känns mycket levande, med finkänslig mimik och livliga ögon. Miljöerna i den spretiga skogen, dödsriket och paradvåningen där huvudpersonerna rör sig i är också fantastiskt välgjorda.
Men tyvärr berör inte historien på djupet, trots allvaret och den mörka historien. Ett skäl är att dialogen är lite för putslustig, främst på grund av en likmask som strör one-liners omkring sig.
Kort sagt är det en oerhört vacker, men något opersonlig spökhistoria som den gotiska filmens mästare denna gång lämnat ifrån sig.

Mer läsning

Annons