Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timbuktu laddar för sommarturnén

Annons
Timbuktu tröttnar aldrig. Knappt har han avslutat vårturnén förrän det är dags igen. Den 1 juni inleder han sin stora sommarturné i Göteborg.


Det har varit en hektisk turnévår genom Sverige för Timbuktu. Nu väntar en minst lika fullspäckad sommar. Den 1 juni inleder han sin stora sommarturné på Liseberg i Göteborg och fortsätter med ytterligare 18 klubb- och festivalspelningar i Sverige, Norge och Danmark. De allra flesta spelningarna sker tillsammans med bandet Damn! men på ett fåtal följer i stället DJ Amato och Chords med.

Hur kommer sommarturnén att skilja sig från vårens turné?

- I våras spelade vi bara några gig med bandet och nu har vi fler låtar, så det blir lite annorlunda än i våras. Sedan är det ju en helt annan sak att spela på utomhusscener jämfört med på inomhusscener.

I februari släppte Timbuktu sitt kritikerrosade fjärde album "Alla vill till himmelen men ingen vill dö". Under våren har han ägnat sig åt ett i det närmaste outtröttligt spelande ute i landet, både med DJ Amato och Chords, och med Damn!. Kritiken har genomgående varit bra och själv är Timbuktu också också nöjd.

- Den har gått väldigt bra. Vi har ju spelat väldigt mycket så vi har inte hunnit med så mycket annat. Det bästa har faktiskt varit föreställningarna i Oslo i Norge; en i februari med trion och en i lördags med bandet. Vi hade en skön stämning med bra publik. Det var lagom spontant och låtarna satt som de skulle.

Var hittar du energin för att orka uppträda så mycket?

- Bra fråga, jag vet inte. Det är bara att köra på. Man får vila när man är hemma, typ på söndagar och måndagar. Då stänger jag bara av telefonen.

I måndags tilldelades Timbuktu och en rad andra svenska artister SKAP-priset (Svenska Kompositörer Av Populärmusik) för "synnerligen förtjänstfull verksamhet som kompositörer eller textförfattare".

- Det var faktiskt mycket trevligt, en ära. Jag hade vetat det i en månad, men det var ändå oväntat att få det. (PM)


Turnéplan:

1 juni Göteborg Liseberg

3 juni Eskilstuna Festen.nu*

4 juni Enköping Restaurang Ågatan 29*

9 juni Gävle Furuviksparken

11 juni Härnösand Ungdomens Hus*

18 juni Hultsfred Hultsfredfestivalen

25 juni Voss (NO) Fraktgodsen*

30 juni Roskilde (DK) Roskildefestivalen

2 juli Kiruna Kirunafestivalen

12 juli Kristianstad Kristianstadsdagarna

14 juli Malmö Folkets park

15 juli Arvika Arvikafestivalen

16 juli Falun Falufolkmusikfestival

21 juli Stockholm Stockholms jazzfestival

22 juli Tönsberg (NO) Slottsfjell festival

27 juli Halmstad B

28 juli Hudiksvall Stadsfestivalen

29 juli Mariehamn (ÅL) Rockoff festival

26 augusti Göteborg Trädgår´n

* Timbuktu med Chords och DJ Amato (inte Damn!)

Mer läsning

Annons