Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tingsek gör musik i stunden

Annons
Magnus Tingsek låter stunden styra skapandet. Till helgen uppträder han på Popaganda med "Kärlek extra allt!" och nästa vecka kommer hans soulfolkiga debutalbum.

- Jag lever, andas och äter musik, säger han.


Magnus Tingsek är överallt just nu. I lördags spelade han på Pop Dakar på Universitetet i Stockholm. Onsdagen den 25 maj spelar han på Campusfestivalen i Flemingsberg utanför Stockholm och till helgen återvänder han till Stockholms Universitet då han uppträder med teaterföreställningen "Kärlek extra allt!" på Popagandafestivalen. Den 1 juni släpper han dessutom sitt debutalbum under artistnamnet Tingsek.

- Allt gjordes verkligen i stunden och känslan är den jag vill uppnå i hela livet, att göra saker jag älskar, att leva livet som jag vill och inte som någon annan vill, säger han på en skrapig telefonlinje.

Det tio låtar långa albumet innehåller en akustisk, medryckande folkinspirerad soul och spelades in under november och december förra året. Hälften av låtarna skrevs faktiskt under själva inspelningen och de introspektiva texterna kretsar mycket kring hans eget liv.

- Jag sitter sällan och analyserar. Jag skriver och det blir vad det blir. Det handlar om helt olika grejer, men ändå är det min egen väg. Jag behöver deala rätt mycket med mig själv och det här är ett bra sätt att göra det på, säger han.

Magnus Tingsek har funnits i Sveriges musikaliska kulisser en längre tid. Många känner igen honom från hans konserter med Timbuktu. Han har också spelat med Loosegoats, Ben och EP´s Trailerpark och har agerat förband åt countryikonen Willie Nelson. Hans egen blandning av soul och folk är dock influerad av allt möjligt.

- Den senaste tiden har jag mest inspirerats av mitt eget sätt att leva på och inte nödvändigtvis så mycket av musikaliska influenser. Jag bor i min studio och håller på med olika projekt hela tiden. Men jag är uppvuxen med allt från Beatles till Zeppelin och är inspirerad av allt från tyngre rock till Depeche-synthar. All musik är bra musik.

26-årige Magnus Tingsek är ingen nybörjare i skivsammanhang heller. Han fick skivkontrakt redan som 20-åring och har spelat in flera album i eget namn som aldrig har givits ut. De grejerna har han dock lämnat bakom sig.

- Redan när jag var 13 insåg jag att musik var mitt rätta uttryckssätt. Jag lever, andas och äter musik och kommer alltid att göra det. Jag har inget annat att leva för, förutom vänner och så förstås. Men rent professionellt så har jag inte det.

Under våren har Magnus Tingsek medverkat som musiker i teaterföreställningen "Kärlek extra allt!" där namn som Laleh, Anna Vnuk, Joanna Rytel och Johannes Anyuru har stått för texterna. På lördag framför han och en av skådespelarna en reviderad version av föreställningen i Popagandafestivalens JAM-tält.

- Teater är egentligen lite för strikt för mig. En regissör har hela tiden det sista ordet, inte jag, och jag är van att ha sista ordet. Men samtidigt är det väldigt kul. (PM)

Mer läsning

Annons